صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳۱ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

تيم راگبی افغانستان عازم پاکستان شد

تيم راگبی افغانستان عازم پاکستان شد

تيم راگبی افغانستان،جهت اشتراک در اولين مسابقات منطقوى عازم پاکستان شد. اين مسابقات با اشتراک ٢٠ تيم از افغانستان، پاکستان، نيپال، سريلانکا و بنگلادش از تاريخ ٨ ميزان؛ براى يک هفته در شهر لاهور برگزار مي‏شود.

مجيب الله رحمانى معاون فدراسيون راگبی به آژانس خبرى پژواک گفت که در ترکيب تيم راگبی کشور١٠ ورزشکار، يک مربى و يک همراه شامل است.

وى افزود که شش ماه از ايجاد ورزش راگبی در کشور مي‏گذرد و اين اولين سفر ورزشکاران افغان براى شرکت در مسابقات منطقوى خوانده مي‏شود.

عبدالغفار ملک زى يکى از اعضاى تيم راگبی مي‏گويد که ورزش راگبی را از طريق تلويزيون ديده وبه آن علاقمندى پيدا کرده و از ايجاد آن تا حال به اين رشته مي‏پردازد.او گفت: «گرچه راگبی در کشور ما يک ورزش نو است، اما مي‏خواهيم که استعداد و توانايى هاى جوانان کشور خود را نشان بدهيم که اگر امکانات در اختيار ما باشد ميتوانيم در اين عرصه با جوانان ساير کشور ها رقابت کنيم.» ميدان ورزش راگبی ١٠٠ متر طول و ٥٠ متر عرض داشته و گول هاى آن، با فاصله سه متر در دوطرف ميدان قرار دارد؛ توپ راگبی، بيضوى شکل بوده و ٢٥٠ گرام وزن دارد.

معاون فدراسيون راگبی مي‏گويد که رقابت رگبى، دو نوع برگزار مي‏شود؛ يکنوع آن، دو تيم هفت نفره در دو تايم ١٤ دقيقه اى بازى مي‏کنند؛ نوع دوم، دو تيم ١٥ نفره در دو تايم ٣٠ تا ٤٠ دقيقه اى با هم مسابقه ميدهند.

براساس معلومات منبع، اين رشته نخست در نيوزيلاند رايج بوده، که اکنون تبديل به يک رشته بين‏المللى گرديده و در بيش از ١٠٠ کشور رايج شده است.وى علاوه مى کندکه ورزشکاران پاکستان، هندوستان، تاجکستان ، بنگله ديش، سريلانکا، نپال و ايران نيز در اين رشته ورزشى فعاليت دارند.

راگبی در چوکات کميته ملى المپيک راجستر بوده و در حدود يکهزار تن علاوه بر کابل در ولايات ننگرهار، هلمند، کندهار، هرات، سمنگان و بلخ در اين رشته فعاليت دارند.