صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۳۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

افغانستان از کشورهای صاحب نام در نیوفول کنتاکت است

افغانستان از کشورهای صاحب نام  در نیوفول کنتاکت است

مصاحبه با شیهان امیر حسین حیدری رئیس و بنیانگذار فدراسیون نیوفول کنتاکت افغانستان

شیهان امیرحسین حیدری رئیس و بنیان گذار فدراسیون نیوفول کنتاکت (شین گی تای) کشور را با خود در دفتر روزنامه افغانستان داریم. گفت و گویی را درباره ورزش نیوفول و دست آوردهای اخیرشان با ایشان انجام داده ایم که تقدیم می گردد:

استاد حیدری ورزش نیوفول کنتاکت چگونه ورزشی است؟
با سلام خدمت شما و خوانندگان محترم روزنامه افغانستان ورزش نیوفول کنتاکت یک ورزش رزمی جاپانی می باشد که در سال 1982 در کشور جاپان توسط استاد شیهر رزمی جهان کانچو میاگاوا پایه گذاری شد و بعدها توسط قهرمان جهان سایکوملالمی به آسیای مرکزی کشانده شد و افغانستان هم در سال 2000 و 2001 توسط اینجانب شامل خانواده بزرگ نیوفول شد.

در نیوفول بیشتر از چه تکنیک هایی استفاده می شود؟
نیوفول ورزشی است که هم تکنیک های دست و هم پا دارد و علاوه بر آن کاتهای بسیار زیبایی دارد. سلاح های سرد چوب، نانچیکو، شمشیر و ... کاربرد زیادی دارد.
ورزش نیوفول در کدام کشورها طرفدار بیشتری دارد و فعلا در چند کشور رایج است؟

این ورزش در حدود 80 کشور فعلا رواج پیدا کرده است و اکثرا کشورهای آسیایی طرفدار بیشتر آن هستند و کشورهای صاحب نام و مدعی فعلا جاپان، ایران، منگولیا، افغانستان، ترکیه و ... می باشند.

فعلا وضعیت نیوفول در افغانستان چگونه است؟
طوریکه شما در جریان هستید فعلا ورزش در افغانستان بسیار خوب در حال رشد است و هر روز ما شاهد دستاوردهای بهتر و بیشتر ورزشکاران افغان هستیم. نیوفول هم فعلا یکی از فدراسیونهای مطرح المپیک کشور است و ورزشکاران و قهرمانان نیوفول محبوب قلبهای مردم هستند و شما شاهد هستید که تصاویر قهرمانان ما در سر چهارراه های شهر نصب شده است.

مسابقات اخیر شما در کجا بود و چه دستاوردهایی داشتید؟
آخرین مسابقه ما مسابقات بین المللی 2012 تهران بود که در تاریخ 10 الی 15 جولای فدراسیون نیوفول کنتاکت (شین گی تای) افغانستان با صلاح دید هیات رهبری و ریاست محترم کمیته المپیک کشور 24 ورزشکار را با 3 نفر هیات مربی و سرپرست که مجموعا 27 نفر می شدند به این مسابقات اعزام کرد که در نهایت افغانستان با کسب 18 مدال (4 مدال طلا، 5 مدال نقره و 9 مدال برونز) در بین 11 کشور اشتراک کننده جایگاه سوم را به دست آورد.اسامی قهرمانان به شرح ذیل می باشند:
1- رضا بصیر مدال طلا
2- نسیم سخی زاده مدال طلا
3- تقی پاینده مدال طلا
4- مهدی صفدری مدال طلا
5- نعمت الله یوسفی مدال نقره
6- سفیر داودزی مدال نقره
7- فریدون اصغری مدال نقره
8- رضا جلال زاده مدال نقره
9- علی سینا صفدری مدال نقره
10- شریف علی زاده مدال برونز
11- مشتاق قضوی مدال برونز
12- سید گل آقا حسینی مدال برونز
13- امید امینی مدال برونز
14- آصف جوادی مدال برونز
15- عزت الله احمدی مدال برونز
16- سمیر داودزی مدال برونز
17- علی اصغر عبداللهی مدال برونز
18- احسان الله حسینی مدال برونز

آقای حیدری در اخیر اگر کدام پیامی داشته باشید؟
صمیمانه از شما و تمامی رسانه های کشور تقدیر و تشکر می کنم که نقش به سزایی در نشر و گسترش فرهنگ والای ورزشی در افغانستان دارید.