صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

کریکت افغانستان؛ سفری از صفر تا رویارویی با ام سی‌سی در لندن

 کریکت افغانستان؛ سفری از صفر تا رویارویی با ام سی‌سی در لندن

تيم ملي کريکت افغانستان امروز در ميدان تاريخي لاردز لندن که «خانه کريکت» در بريتانيا خوانده ميشود به مصاف تيم کريکت باشگاه مريلوبون (امسيسي) مي رود. افغانستان چند هفته قبل عضويت کامل شوراي بين المللي کريکت يا آيسيسي را به دست آورد. اين سفر را که طي کردن آن براي برخي تيمهاي برجسته جهان دههها طول کشيد، تيم کريکت افغانستان در کمتر از يک و نيم دهه به سر رساند.
خبر عضويت کامل افغانستان در شوراي بينالمللي کريکت که زماني در حد يک رويا بود و ديگر تحقق يافته بود، نه تنها در افغانستان بلکه تيتر ورزشي برخي رسانههاي جهان شد. اما اين گام جديد براي کريکت در افغانستان به چه معني است؟
عاطف مشعل، رئيس کريکت بورد افغانستان (فدراسيون کريکت افغانستان) در اين مورد ميگويد که اهميت اين عضويت براي تيم افغانستان اين است که براي بار اول در قطار چند تيم برجسته جهان قرار ميگيرد و ديگر اين که از نظر مالي به افغانستان کمککننده خواهد بود زيرا پول بيشتري به اين تيم اختصاص خواهد يافت.
او همچنين ميگويد: «(با اين عضويت) امکانات اين هم فراهم ميشود تا ما با کشورهايي مثل هند، استراليا، سريلانکا و انگليس مسابقات دوستانه داشته باشيم و در مسابقات رسمي ‹آيسيسي ‹ اشتراک کنيم.»
آقاي مشعل به اين نکته نيز تاکيد مي‌‌کند که اين پيشرفت مسئوليتهاي بازيکنان افغان را هم بيشتر کرده است تا در اين فصل جديد بيشتر بکوشند.
تا چند هفته قبل، تنها 10 کشور عضويت کامل شوراي بينالمللي کريکت را داشتند، اما حالا با اضافه شدن افغانستان و ايرلند، تعداد کشورهايي که در سطح بالاي کريکت بينالمللي با هم رقابت ميکنند، به 12 کشور ميرسد.
به اضافه افغانستان و ايرلند، هند، پاکستان، سريلانکا، انگلستان، بنگلادش، آفريقاي جنوبي، استراليا، ويستانديز، نيوزيلند و زيمبابوه عضو دايمي شوراي بينالمللي کريکت هستند. حالا افغانستان مي تواند در بازيهاي بينالمللي پنجروزه، يک روزه و 20 دور با تيمهاي قهرمان جام جهاني کريکت مسابقه کند.
افغانستان در سال 2003 ميلادي عضويت فدراسيون کريکت آسيا را به دست آورد. اين سالهايي بود که کريکت در افغانستان در حال رشد بود. سفر برخي تيمهاي ديگر تا رسيدن به عضويت دايمي شوراي بينالمللي کريکت دهها سال را در بر گرفت، افغانستان اما در 14 سال اين سفر را پيمود.
باشگاه «ام سيسي» در لندن يکي از باشگاههايي بود که براي توسعه کريکت در افغانستان تلاش کرد. اين باشگاه در کنار ساختن ميدانهاي کريکت (پيچ) در مکاتب به نوجوانان وسايل بازي کريکت را نيز فراهم ميکرد.
در حال حاضر افغانستان بازيهاي داخلي و تمريني خود را در ميدان ورزشي «گريتر نويدا» در هند برگزار ميکند. اعمار ميدانهاي معياري (استاندارد) ورزشي کريکت در داخل کشور، ايجاد تيم کريکت زنان و فراهم آوري زمينههاي پيشرفت براي جوانان از چالشهاي مهم فراراه اداره کريکت بورد افغانستان تلقي ميشود. در همين چارچوب عاطف مشعل، رئيس کريکت بورد افغانستان ميگويد، بازيکنان و اداره کريکت اين کشور سفر دشواري پيش رو دارند. (بي بي سي)