صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۷ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

بان کی مون: رفتار کوریای شمالی رقت انگیز است

بان کی مون: رفتار کوریای شمالی رقت انگیز است

بان کی مون، سرمنشی سازمان ملل ضمن محکوم کردن عملیات پرتاب موشک توسط کوریای شمالی، این اقدام را با آنکه با شکست مواجه شده است، رقت انگیز توصیف کرد.

کوریای شمالی همواره گفته است که هدف از پرتاب این موشک قرار دادن ماهواره ای در مدار زمین برای انجام پژوهش های علمی است. اما بسیاری از کشورها از جمله آمریکا بر این باورند که عملیات کوریای شمالی یک آزمایش موشکی به منظور گسترش توانایی های نظامی این کشور بوده است. این در حالی است که چین که از متحدان اصلی کوریای شمالی است به همراه روسیه، از جامعه بین المللی خواسته اند که در واکنش به این عملیات از خود خویشتن‌داری نشان دهند.

این عملیات در ساعات اولیه صبح روز جمعه ۱۲ اپریل انجام شد. اقدامی که به مناسبت گرامیداشت صدمین سالگرد تولد کیم ایل سونگ، بنیان گذار حزب کمونیست کوریای شمالی انجام شد.آمریکا، جاپان و کوریای جنوبی که با دقت بر این عملیات نظارت داشتند می گویند که لحظاتی پس از پرتاب، موشک قطعه قطعه شد و در آب های اطراف شبه جزیره کوریای فرو افتاد.

کاخ سفید نیز در واکنش به پرتاب این موشک در اطلاعیه ای اعلام کرد که علی رغم ناموفق بودن پرتاب، کوریای شمالی همچنان خطری برای امنیت منطقه به حساب می آید. در این اطلاعیه آمده عمل کوریای شمالی تهدیدآمیز، بر خلاف قوانین بین المللی، و مغایر با تعهدات پیشین این کشور است. شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار است روز جمعه جلسه ای اضطراری تشکیل دهد تا درباره نحوه برخورد با کوریای شمالی تصمیم گیرد.

مقام های آمریکا و کوریای جنوبی گفته اند تحولات در منطقه شبه جزیره کوریا را با دقت تحت نظر دارند.
همچنین بسیاری دیگر از رهبران جهان به این واقعه واکنش نشان داده اند.

کوریای‌شمالی برای پرتاب این موشک، پایگاه تازه‌ای را در نزدیکی مرز این کشور با چین احداث کرد. اگر این آزمایش کوریای‌شمالی موفق می‌بود، کوریای‌شمالی می‌توانست توانایی خود در فن‌آوری پرتاب موشک‌های دوربرد را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

پیش از این کارشناسان هشدار داده بودند که برخلاف دو موشک قبلی که کوریای‌شمالی به فضا پرتاب کرد این موشک تازه می‌تواند برمبنای سوخت اورانیوم کار کند. اگر این فرضیه صحت داشته باشد، موشک با سوخت اورانیوم نشانه‌ی پیشرفت برنامه‌ی پنهانی اتمی دولت کوریای‌شمالی است. (بی بی سی)