صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۹ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

سلطانیه: رسانه های غربی تلاش می کنند یک بحث فنی را سیاسی کنند

سلطانیه: رسانه های غربی تلاش می کنند یک بحث فنی را سیاسی کنند

علی اصغر سلطانیه، نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی گفته است رسانه های غربی تلاش می کنند که یک بحث فنی در گزارش جدید یوکیا آمانو، رییس آژانس بین المللی انرژی اتمی، را سیاسی کنند.

آقای سلطانیه درباره گزارش مربوط به پیدا شدن نشانه هایی از تولید اورانیوم با غلظت ۲۷ درصد در تاسیسات اتمی ایران، به خبرگزاری رسمی دولت ایران گفت: همانگونه که در گزارش آژانس آمده است، این امر یک بحث فنی عادی است و توسط کارشناسان در حال بررسی است. آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارش روز جمعه ۲۵ می خود اعلام کرد که نشانه هایی از غنی سازی اورانیوم با غلظت بیشتر از ۲۰ درصد در تاسیسات فردو در ایران پیدا شده است.

بنابر این گزارش، بازرسان آژانس نشانه هایی از تولید اورانیوم با غلظت ۲۷ درصد در این تاسیسات پیدا کردند. هر چند گفته شده یافتن نشانه‌هایی از اورانیوم با غلظت بالاتر از ۲۰ درصد دلیلی برای حرکت ایران به سوی غنی سازی اورانیوم با غلظت لازم برای ساخت سلاح هسته ای نیست.

برای ساخت سلاح اتمی اورانیوم با غلظت بالاتر از ۹۳ درصد لازم است. ایران در واکنش به این گزارش، گفت که ممکن است نقص فنی باعث غنی‌سازی بالای بیست در صد شده باشد.

آقای سلطانیه درباره گزارش جدید یوکیا آمانو گفت: گزارش ارائه شده برای شورای حکام آژانس در حقیقت سند تاریخی دیگری برای اثبات حقانیت و صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای ایران و بی اساس بودن ادعاها در خصوص ابعاد غیر صلح آمیز است.

وی با اشاره به مفاد گزارش آقای آمانو گفت: ایران در غنی سازی اورانیوم موفق بوده و توانسته بیش از شش تن اورانیوم تا غنای پنج درصد و بیش از ۱۴۰ کیلوگرم اورانیوم هم تا غنای ۲۰ درصد تولید کند.

اورانیوم با غنای پنج در صد برای مصرف در نیروگاه برق و اورانیوم با غنای بیست در صد برای تولید رادیوایزوتوپهای دارویی مورد نیاز است.

نیروگاه هسته ای بوشهر به منظور تولید برق تاسیس شده و رادیوایزوتوپهای دارویی در نیروگاه تحقیقاتی تهران، که در دوران محمدرضا شاه پهلوی تاسیس شد، تولید می شوند.

دولت ایران در حال حاضر مشغول گفتگو با آژانس بین المللی انرژی اتمی و همچنین مقامات سیاسی شش کشور قدرتمند جهان برای رسیدن به تفاهم بر سر آینده برنامه تحقیقات هسته ای خود است. (بی بی سی)