صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

کراچی در سوگ کشته شدگان حمله انتحاری

کراچی در سوگ کشته شدگان حمله انتحاری

شهر کراچی روز دوشنبه برای سوگواری از 52 فرد کشته شده در حمله انتحاری مرگبار شام گذشته، تعطیل گردید. شام یک شنبه یک مسجد شیعیان در "عباس تاون" هدف حمله با بمب موتری قرار گرفت.

حکومت محلی روز دوشنبه را عزای عمومی اعلام کرد و گروه های شیعه عزاداری سه روزه را اعلام داشته اند. پس از این اعلام، نهاد های آموزشی، بازارها و شرکت ها مسدود گردیدند و ترافیک شهر کاهش یافت.

بمب زمانی منفجر شد که نمازگزاران از مسجد بیرون می شدند. برای آنهایی که از این انفجار جان سالم بدر بردند اما خانه های شان تخریب گردیده، به صورت موقتی در مکتب ها جای داده شده است.

مقام ها گفتند که در این 52 تن به شمول کودکان و زنان کشته شده و حدود 150 تن دیگر زخمی گردیده اند. هرچند "عباس تاون" یک محله شیعه نشین کراچی است، اما مقام ها گفتند که شماری از سنی ها نیز در این انفجار کشته شده اند. پولیس در حال تشکیل فهرستی از کشته شده ها و شناسایی آنها به کمک وابستگان شان است.

اتحادیه های تاجران و ترانسپورت نیز اعلام کردند که روز دو شنبه کار خود را تعطیل می کند. ارشاد بخاری، رییس اتحادیه ترانسپورت کراچی گفت: «امروز در جاده ها وسایط نقلیه عمومی وجود ندارند». عتیق میر، رییس اتحادیه تاجران کراچی اعلام کرده است که مراکز خرید، مغازه ها و همچنان فعالیت های تجارتی برای یک روز تعطیل می گردند.

کلان شهر کراچی اهمیت حیاتی برای اقتصاد پاکستان دارد. 42 درصد از تولید ناخالص داخلی، 70 درصد از عواید مالیات بر درآمد و 62 درصد از عواید مالیات فروش ها در پاکستان از شهر کراچی به دست می آید.

اما این شهر از خشونت های فرقه یی، قومی و سیاسی به ستوه آمده است. این خشونت ها در سال گذشته بیش از 2200 کشته به جا گذاشت، که پیوسته منجر به تعطیلی کار و بار می شود و به تجارت آسیب می رساند.

قرار است پارلمان پاکستان تا دو هفته دیگر برای آمادگی انتخابات منحل گردد، اما خشونت های فزاینده علیه اقلیت 20 درصدی شیعه در این کشور 180 میلیونی، سوال های جدی را برای امنیت این کشور و انتخابات آن مطرح کرده است.

روزنامه «دی نیوز» در سرمقاله روز دو شنبه اش نوشت: «واقعیت تاسف بار این است که همزمان با افزایش تنش ها پیش از انتخابات عمومی پیش رو، وضعیت ممکن است خرابتر گردد».

این روزنامه افزوده است: «خطر خشونت خصوصاً در کراچی، واقعی است. در حالی که آمادگی ها برای انتخابات جریان دارد، این امکان بالقوه وجود دارد که اجتماع ها، دیدارها و راهپیمایی های کمپاین های انتخاباتی به هرج و مرج منجر گردد».

سال گذشته خونین ترین سال برای شیعیان پاکستان بود که به گفته سازمان دیده بان حقوق بشر، بیشتر از 400 تن از آنها در سراسر پاکستان کشته شدند. در دو حمله در ماه جنوری و فبروری در شهر کویته پاکستان حدود 200 تن از هزاره های شیعه کشته شدند. مسوولیت هر دو حمله را لشکر جنگوی به عهده گرفته است.
)دویجه وله )