صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۲۸ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

واکنش های منفی در برابر تصمیم ترامپ به خروج از معاهده پاریس

 واکنش های منفی در برابر تصمیم ترامپ به خروج از معاهده پاریس

تصميم آمريکا به خروج از معاهده کاهش گازهاي گلخانهاي واکنش منفي شماري از سازمانها و مقامات کشورهاي مختلف و همچنين تعدادي از مديران شرکتهاي آمريکايي را در پي داشته است. دونالد ترامپ، رئيس جمهوري آمريکا روز يک جون، در يک نشست خبري اعلام کرد که تصميم گرفته است از کنوانسيون سازمان ملل در مورد مقابله با تغييرات اقليمي - موسوم به معاهده اقليمي پاريس - خارج شود. وي در عين حال گفت که موضوع مذاکره مجدد در مورد پيوستن ايالات متحده به اين معاهد ه «با شرايط کاملا جديد» را در نظر ميگيرد هرچند افزود که اين موضوع براي دولت او از اولويت برخوردار نيست. 
اين اقدام واکنش گسترده داخلي و خارجي را در پي داشته است. آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، ضمن ابراز تاسف از تصميم رئيس جمهوري آمريکا، گفته است که کشور او همچنان به اهداف معاهده پاريس پايبند است. ساعاتي پيش از اعلام تصميم آمريکا به خروج از اين معاهده، صدراعظم آلمان و رئيس جمهوري چين تعهد مشترک خود به اين سند را ابراز و بر همکاري براي پيشبرد آن تاکيد کرده بودند.
جاستين ترودو، نخست وزير کانادا، از «سرخوردگي» خود از تصميم دونالد ترامپ سخن گفته و افزوده است که کانادا در نظر دارد به همکاري با ساير کشورها براي تحقق اهداف اين معاهده ادامه دهد. وي گفت: «اگرچه تصميم ايالات متحده ياسآور است اما ما همچنان از تحرک جهاني براي مقابله با تغييرات اقليمي و پيشبرد رشد اقتصادي پاکيزه حمايت ميکنيم.»
دولت مکزيک که يکي از رهبران حرکت جهاني مقابله با گرمايش زمين شناخته شده، پايبندي به معاهده پاريس را الزام آور توصيف کرده و گفته است «به تلاش براي پيشبرد همکاري بين المللي جهت اجراي کامل اين پيمان» ادامه خوهد داد.
دولت چين نيز در برابر تصميم آقاي ترامپ ابراز ناخرسندي کرده و شينهوا، خبرگزاري دولتي آن کشور گفته است که «با نهايت تاسف بايد گفت که اين تصميم براي کسي غير منتظره نبوده است. در فرانسه، لورن فابيوس، رئيس سابق نشست سازمان ملل در مورد تغييرات اقليمي که در به تصويب رساندن معاهده پاريس فعاليت داشت، با توصيف تصميم رئيس جمهوري آمريکا به عنوان اقدامي «شرم آور» و «خطايي عظيم» او را متهم کرد که براي اين منظور به بهانههاي دروغين متوسل شده است. وي افزود: «تنها راه مقابله با اين تصميم، همت و بسيج جهاني است.»
برخي مخالفان داخلي تصميم ترامپ نگران تاثير منفي آن بر پيشرفت در زمينه انرژيهاي تجديدپذير هستند. الون موسک، پايه گذار و مدير شرکت تسلا گفته است که در اعتراض به اين تصميم از عضويت در شوراي مشورتي کاخ سفيد کنارهگيري خواهد کرد. وي افزوده است که تغييرات اقليمي واقعيتي انکارناپذير است. تسلا در صنايع خودروسازي و انرژي تجديدپذير آمريکا فعاليت دارد.
مديرعامل شرکت ديسني هم از شوراي مشورتي کاخ سفيد کنارهگيري کرده و مديران شرکتهاي ديگري از جمله جنرال الکتريک و گلدمن ساگس ناخرسندي خود را از تصميم آقاي ترامپ اعلام داشته و آن را باعث آسيب به اعتبار جهاني ايالات متحده دانستهاند. شوراي صنايع فناوري اطلاعات آمريکا- آيتيآي - نيز اين تصميم را به عنوان خطري براي رهبري جهاني آمريکا در اين زمينه مورد انتقاد قرار داده است. ( بي بي سي)