صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۲۴ میزان ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

شمار مبتلایان به وبا در یمن به بیش از ۳۰۰ هزار نفر رسیده است

شمار مبتلایان به وبا در یمن به بیش از ۳۰۰ هزار نفر رسیده است

امدادگران مي‌گويند که شمار مبتلا شدگان به بيماري وبا در يمن به بيش از 300 هزار نفر رسيده است. سازمان صليب سرخ بين‌المللي مي‌گويد که 7 هزار مورد ابتلا به وبا هر روز در يمن ثبت مي‌شود.  تاکنون 1600 نفر بر اثر اين بيماري جان خود را از دست داده‌اند.  گسترش اين بيماري به دليل جنگ داخلي شدت پيدا کرده است.  حدود دو هفته پيش سازمان ملل اعلام کرده بود که تعداد مبتلايان به بيماري وبا در يمن از مرز 200 هزار نفر گذشته است. آمار ديروز (دوشنبه 10 جولاي / 19 سرطان) صليب سرخ نشان دهنده گسترش بسيار سريع اين بيماري است.  بعد از دو سال جنگ ميان نيروهاي دولت و شورشيان حوثي زيرساخت‌هاي صحي، آب‌رساني و فاضلاب در حال متلاشي شدن است.
گزارش شده است که شفاخانه‌ها بيش از ظرفيت خود مريض دارند و کمبود شديد غذا به سوءتغذيه گسترده منجر شده که يمني‌ها و به ويژه کودکان را در برابر وبا آسيب‌پذيرتر مي‌کند.
براساس اعلام صندوق کودکان سازمان ملل (يونيسف) بيش از 3 ميليون نفر در يمن نيز دچار «سوء تغذيه شديد» هستند.
وبا بيماري عفوني اسهالي است که با خوردن غذا و يا آب آلوده به فرد منتقل مي‌شود.
اغلب مبتلايان نشانه‌هاي چنداني از بيماري از خود نشان نمي‌دهند اما در موارد حاد بيماري مي‌تواند ظرف چند ساعت به مرگ فرد منجر شود.
در اواخر ماه مي استفان اوبرايان، هماهنگ کننده ارشد امور انسان‌دوستانه سازمان ملل متحد، گفت که يمن با «فروپاشي کامل اجتماعي، اقتصادي و نهادهاي بنيادي» روبروست.
شبه نظاميان حوثي در سپتامبر 2014 ميلادي کنترل صنعا، پايتخت يمن را در دست گرفتند. در ماه مارچ سال بعد (2015) ائتلافي به رهبري عربستان شکل گرفت که با حملات فراوان هوايي سعي کرده دولت عبد ربه منصور هادي، رئيس جمهور اين کشور را به قدرت بازگرداند.

از آن زمان تاکنون بر اساس گزارش‌ها انواع بيماري در يمن شيوع پيداد کرده است؛ هزاران نفر کشته و زخمي و ميليون‌ها نفر آواره شده‌اند. ( بي بي سي)