صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۵ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

سازمان ملل: خشونت ها عليه مسلمانان روهينگيا تمام نشانه هاي پاکسازي قومي را دارد

سازمان ملل: خشونت ها عليه مسلمانان روهينگيا تمام نشانه هاي پاکسازي قومي را دارد

زيد رعد الحسين، کميسر عالي حقوق بشر سازمان ملل، گفته است که عمليات امنيتي عليه مسلمانان روهينگيا در ميانمار «نمونه کلاسيک پاکسازي قومي» است.
آقاي حسين از دولت ميانمار خواست هر چه سريعتر «عمليات خشونتآميز نظامي جاري» عليه اقليت مسلمانان روهينگيا را متوقف کند.
همزمان دالايي لاما، رهبر بوداييهاي تبت درخصوص فرار آوارگان روهينگيايي از ميانمار، در جمع خبرنگاران گفته است که اگر بودا بود، به آنها کمک ميکرد. ميانمار داراي اکثريت بودايي است. پيشتر دالايي لاما، از آنگ سان سوچي، برنده جايزه صلح سازمان ملل که در عمل رهبر ميانمار است، خواسته بود تا براي توقف خشونتها عليه اقليت روهينگيا، اقدامات بيشتر انجام دهد.
درخواست سازمان ملل در حالي مطرح شده است که دولت ميانمار آتشبس يکجانبه «ارتش آزاديبخش روهينگياي آراکان» را رد کرده است.
شورشيان مسلمان که تحت عنوان «ارتش آزاديبخش روهينگياي آراکان» با دولت ميانمار ميجنگند در شبکه توييتر اعلام کرده بودند که با هدف اجازه دادن به فعاليتهاي انساندوستانه به مردم در مناطق جنگزده از روز يکشنبه (10 سپتمبر) عمليات خود را به مدت يک ماه متوقف ميکنند.
شورشيان از نيروهاي حکومت مرکزي خواسته بودند که به طور متقابل حملات خود را متوقف کنند، ولي زاو هتاي، سخنگوي دولت ميانمار، يکشنبه (10 سپتمبر) اعلام کرد: «ما هيچ سياستي مبني بر مذاکره با تروريستها نداريم.»
پيشتر عبدالحسن محمود علي، وزير امور خارجه بنگلادش، ميانمار را به ارتکاب نسلکشي عليه مسلمانان روهينگيا متهم کرد.
سازمان ملل متحد برآورد ميکند که از زمان آغاز درگيري مسلحانه بين شورشيان مسلمان و نيروهاي دولتي حداقل 294 هزار نفر از اقليت روهينگيا گريخته باشند. اکثر اين پناهجويان در شرايط نابساماني از راه دريا وارد بنگلادش شدهاند.
کميسر عالي حقوق بشر سازمان ملل گفت که رهبران ميانمار به دروغ روهينگياييها را «مهاجران غيرقانوني بنگالي» ميخوانند و شبه نظاميان را «تروريستهاي بنگالي» توصيف ميکنند.
روز شنبه (9 سپتمبر) يکي از مقامات ميانمار به بيبيسي گفت دولت فقط به بعضي از مسلمانان روهينگيا که از کشور گريختهاند، اجازه بازگشت ميدهد و همه آنان مجاز به بازگشت نيستند. ( بي بي سي)