صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۲۴ میزان ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

ترکیه معامله با آمریکا در ازای تحویل فتح‌الله گولن را رد کرد

 ترکیه معامله با آمریکا در ازای تحویل فتح‌الله گولن را رد کرد

وزارت خارجه ترکیه رایزنی با آمریکا درباره استرداد فتح‌الله گولن، روحانی منتقد رجب طیب اردوغان، در ازای پرداخت میلیون‌ها دالر به واشنگتن را رد کرده است.
بی بی سی گزارش داده که، سفارت ترکیه در واشنگتن در بیانیه‌ای با تکرار درخواست استرداد این روحانی منتقد دولت ترکیه اعلام کرده، ترکیه برای دستیابی به اهدافش خارج از چارچوب قانونی عمل نمی‌کند.
دولت حاکم ترکیه به رهبری رجب طیب اردوغان، فتح‌الله گولن را به هدایت کودتای نافرجام سال پیش ترکیه متهم می‌کند.
پیشتر رسانه‌های آمریکایی گزارش داده‌ بودند که دولت ترکیه به مایک فلین، مشاور سابق امنیت ملی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا پیشنهاد داده در ازای ۱۵ میلیون دالر، آقای گولن را از آمریکا بربایند و به ترکیه بفرستند.
براساس گزارش‌های شبکه خبری ان‌بی‌سی و همین‌طور روزنامه وال‌استریت‌ژورنال آقای فلین و پسرش درباره این موضوع با فرستادگانی از دولت ترکیه صحبت کرده‌اند.
ترکیه قبلا هم از دولت آمریکا خواسته بود اگر از فتح‌الله گولن حمایت نمی‌کند، او را به ترکیه بفرستد.
فتح‌الله گولن که اتهام هدایت این کودتا را یدک می‌کشد حدود بیست سال است ساکن پنسیلوانیای آمریکاست.
دولت آمریکا گفته آقای گولن به طور قانونی در آمریکا سکونت دارد و برای تحویلش به ترکیه مدارک و مستنداتی لازم است که نشان دهد چنین استردادی لازم است.
بن‌علی ییلدریم، نخست‌وزیر ترکیه، می‌گوید موضع استرداد آقای گولن را هفته پیش در جریان سفر به واشنگتن، با مایک پنس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا، در میان گذاشته است اما در عین حال گفته است رسیدگی به این درخواست بر عهده وزارت عدلیه  دو کشور است.