صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳۱ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

کمیشنر عالی حقوق بشر سازمان ملل از نسل‌کشی در میانمار سخن گفت

 کمیشنر عالی حقوق بشر سازمان ملل از نسل‌کشی در میانمار سخن گفت

زید بن رعد حسین، کمیشنر عالی حقوق بشر سازمان ملل احتمال وقوع نسل کشی در میانمار را مطرح کرده و خواستار نظارت دقیق بر بازگشت پناهجویان روهینگیا شده است. رعد حسین روز سهشنبه (۵ دسمبر) در جمع نمایندگان کشورهای عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل گفت که نحوه برخورد نیروهای امنیتی میانمار و افراد وابسته به آنان با مسلمانان روهینگیا با تعریف پاکسازی قومی انطباق کامل دارد و ممکن است عاملان این برخورد مرتکب نسلکشی شده باشند. در ماه اگست سال جاری، در پی حمله گروهی از شورشیان مسلح مسلمان به چند حوزه پولیس در شمال ایالت راخین، نیروهای امنیتی میانمار به این منطقه اعزام شدند و در پی آن، گزارش شد که ساکنان غیرنظامی این منطقه هدف حمله قرار گرفتهاند.
گزارش های بعدی حاکی از سوزاندن خانه، محل کسب و روستاهای متعلق به مسلمانان روهینگیا و فرار آنان به سوی مرز با بنگلادش بود.
در حال حاضر نزدیک به ۶۳۰ هزار تن از پناهجویان روهینگیا در شرایط نامساعد در بنگلادش به سر میبرند. اما اخیرا، دولتهای این کشور و میانمار بر سر بازگشت پناهجویان به محل سکونت خود به توافقی دست یافتند. سفیر میانمار در سازمان ملل گفته است که دولت او و دولت بنگلادش از نزدیک برای بازگرداندن آوارگان به محل سکونتشان همکاری میکنند و تا دو ماه دیگر «اثری از اردوگاه آوارگان در بنگلادش دیده نخواهد شد.»
کمیشنر عالی حقوق بشر سازمان ملل گفته است که تا وقتی که امکانات و نفرات لازم برای نظارت دقیق بر نحوه بازگشت و استقرار پناهجویان ایجاد نشده، نباید حتی یک تن از آنان به میانمار بازگردانده شود.
رعد حسین از «گزارشهای مختلف در مورد اقدامات وحشیانه علیه مردم روهینگیا از جمله سوزاندن آنان در داخل خانههایشان، تجاوز به زنان و دختران و آتش زدن خانهها، مکاتب، بازارها و مساجد مسلمانان» سخن گفت و افزود که «آیا کسی میتواند انکار کند که در این اقدامات، دست کم عناصری از جرم نسلکشی وجود نداشته است؟»

سازمان ملل «نسلکشی» را اقدامی تعریف میکند که هدف از آن نابودی یک گروه ملی، قومی، نژادی یا مذهبی ساکن در یک محل باشد. کنوانسیونهای سازمان ملل کشورهای عضو را ملزم کرده است تا در صورت بروز نسلکشی، فورا با آن مقابله کنند و مسئولان چنین اقدامی را محاکمه و مجازات کنند.