صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳۱ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

کیم جونگ-اون بار دیگر به چین سفر کرده است

کیم جونگ-اون بار دیگر به چین سفر کرده است

روز سهشنبه، ۲۹ جوزا (۱۹ جون)، کیم جونگ-اون، رهبر کوریای شمالی، برای یک دیدار دو روزه وارد بجینگ، پایتخت چین شده و انتظار میرود با شی جینپینگ، رئیس جمهوری این کشور ملاقات کند.
این سومین سفر کیم جونگ-اون به چین از اول سال جاری تا کنون است و یک هفته پس از ملاقات او با دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در سنگاپور صورت میگیرد.
گفتگوهای سنگاپور به ابتکار کیم جونگ-اون انجام شد که پس از چند ماه تنش شدید در روابط با ایالات متحده و کوریای جنوبی و حتی تهدید متقابل به توسل به عملیات نظامی، پیشنهاد ملاقات با رئیس جمهوری کوریای جنوبی و آقای ترامپ را مطرح کرد.
بر اساس گزارش بی بی سی، رهبر کوریای شمالی در سفر قبلی خود به چین رسما اعلام کرد که کشور او آماده خلع سلاح هستهای شبه جزیره کوریا است و افزود که کوریای شمالی به منظور دفاع به تلاش برای تولید اسلحه اتمی دست زده و در صورت اطمینان از امنیت خود، نیازی به این تسلیحات ندارد.
در شبهجزیره کوریا، فقط کوریای شمالی دارای اسلحه اتمی است. تسلیحات هستهای آمریکایی مستقر در کوریای جنوبی سال ها پیش برچیده شد و حمایت اتمی از این منطقه به زیردریایی های مجهز به کلاهک اتمی آمریکا سپرده شد که پایگاههای اتمی متحرک محسوب میشوند.
در پی گفتگوهای سنگاپور، منابع آمریکایی گفتند که دونالد ترامپ و کیم موافقت کردهاند تا در راستای پاکسازی کامل شبه جزیره کوریا از تسلیحات اتمی همکاری کنند و درمقابل، ایالات متحده تضمینهای امنیتی لازم را به کوریای شمالی بدهد. در گام اول، رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد که از انجام مانورهای مشترک با کوریای جنوبی صرفنظر کرده است.
این مانورها به منظور هماهننگی نیروهای نظامی دو کشور و آمادگی برای مقابله با حمله احتمالی کوریای شمالی هر سال دوبار انجام می‌‌گرفته و معمولا واکنش تند کوریای شمالی را در پی داشته است. کوریای شمالی هدف از این مانورها را تمرین طرح حمله به آن کشور توصیف میکرده است.
در پی ملاقات رهبران آمریکا و کوریای شمالی، انتظار میرفت که کیم جونگ-اون برای تشریح دستاورد این دیدار به چین سفر کند.
چین همواره مهمترین حامی سیاسی و شریک تجاری اصلی کوریای شمالی بوده هرچند به عنوان عضو ثابت و دارای حق وتو در شورای امنیت، به تحریمهای هستهای و موشکی سازمان ملل علیه کوریای شمالی رای داده است.