صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

کشورهای اتحادیه اروپا بر سر مساله مهاجرت و پناهجویی به توافق رسیدند

کشورهای اتحادیه اروپا  بر سر مساله مهاجرت و پناهجویی به توافق رسیدند

رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا بر سر شیوه واحدی برای مقابله با بحران مهاجرت و پناهجویی به توافق دست یافته اند.
بامداد جمعه، ٨ سرطان (٢٩ جون)، دونالد توسک، رئیس شورای اتحادیه اروپا در یک پیام توییتری گفت که «رهبران بیست و هشت کشور اتحادیه در مورد پذیرش پیشنهاد شورای اروپا برای حل مشکل مهاجرت به توافق دست یافتهاند.» به گفته آقای توسک، این توافق براساس مصالحه و سازش به خصوص برای رفع ناخرسندی دولت راستگرای ایتالیا به دست آمده است.
توافق بیست و هشت عضو اتحادیه اروپا پس از چندین ساعت مذاکره بین آنان در طول ساعات شب اعلام شد. شورای اتحادیه اروپا، متشکل از تمامی دولتهای عضو، بالاترین مرجع تصمیمگیری این اتحادیه است.
به گزارش بی بی سی، سخنگوی شورای اتحادیه اروپا در مورد طولانی بودن مذاکرات در مورد موضوع مهاجرت گفته است که «ایتالیا به طور موقت مانع از دستیابی به یک سند واحد شد» و تاکید داشت که تا زمانی که هماهنگی لازم در مورد نحوه حل این مشکل صورت نگیرد، با هیچ تصمیمی موافقت نخواهد کرد. تصمیمهای اجرایی شورای اتحادیه اروپا باید به تصویب تمامی کشورهای عضو برسد و هریک از این کشورها از حق وتو برخوردار است.
دولت راستگرای ایتالیا، که به تازگی به قدرت رسیده، به شدت با ورود مهاجران قایق سوار به سواحل این کشور مخالف است و اخیرا از دادن اجازه ورود به یک کشتی حامل مهاجران نجات یافته در دریا خودداری ورزید.
با اعلام تصمیم اخیر شورای اتحادیه اروپا، جوزپه کونته، نخست وزیر ایتالبا، گفت که «پس از این نشست، دیگر ایتالیا در مواجهه با بحران مهاجرت تنها نیست.» علاوه بر ایتالیا، مصوبه اخیر شورای اتحادیه اروپا شامل حمایت و کمک بیشتری برای یونان است که مانند ایتالیا، مقصد مهاجران قایق سواری بوده که خود را به سواحل آن کشور میرسانند.
طبق توافق جدید، اتحادیه اروپا مرکزی را برای رسیدگی به درخواست پناهجویی و مهاجرت در کشورهای عضو ایجاد میکنند و هیچیک از کشورها مجاز نیست به مهاجران امکان عزیمت به کشور دیگر عضو را بدهد یا آنان را به اجبار به کشور دیگری بفرستد. هرگونه نقل و انتقال از این دست تنها به صورت داوطلبانه قابل اجراست.
همچنین، کشورهای عضو نظارت بر مرزهای خود با کشورهای غیر عضو را تقویت خواهند کرد و منابع مالی بیشتری برای تشویق ترکیه، مراکش و کشورهای شمال آفریقا جهت جلوگیری از حرکت مهاجران به سوی کشورهای عضو اتحادیه اختصاص خواهند یافت.
امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، توافق به دست آمده را «خوب» توصیف کرد و آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان که در داخل کشورش با انتقادهایی از سیاست مهاجرتی خود مواجه شده، با اشاره به مذاکرات دشوار منتهی به توافق اخیر گفت که «اینکه توانستهایم بر سر یک متن واحد به توافق برسیم نشانه بسیار خوبی است.»
در جریان مذاکرات، نخست وزیر ایتالیا، که در راس یک دولت راستگرا و مخالف مهاجرت قرار دارد، تا برآورده شدن خواست خود، تمامی بیانیههای مشترک اجلاس رهبران را وتو کرده بود. در پایان این نشست، او گفت که «ایتالیا دیگر در برابر مشکل مهاجرت تنها نیست.»