صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳۱ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

چین و جاپان بر سر گسترش روابط اقتصادی و تجاری به توافق رسیدند

چین و جاپان بر سر گسترش روابط  اقتصادی و تجاری به توافق رسیدند

همزمان با افزایش اختلاف تجاری بین چین و آمریکا، در جریان سفر نخست وزیر جاپان به چین یک رشته توافقهای مالی و اقتصادی بین دو کشور امضا شده است.
به گزارش بی بی سی، در پایان مذاکرات بین شینزو آبه و لی کهچیانگ، نخست وزیران جاپان و چین در روز جمعه، ٤ عقرب (٢٦ آکتبر)، دو طرف اعلام کردند که یک رشته توافقنامه های تجاری و بازرگانی امضا کردهاند که از جمله شامل سازوکار تبادل مستقیم ارزی بین دو کشور است. براساس این توافق، چین و جاپان میتوانند تا سقف معادل ٣٠ میلیارد دالر به مبادله موعددار پول ملی جاپان (ین) و پول ملی چین (یوآن) مبادرت کنند.
امضای توافقهای تجاری بین دو کشور در حالی گزارش میشود که سیاست تجاری دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، در تلاش برای محدود کردن واردات به آن کشور و متهم کردن چین به اقدامات غیرمنصفانه علیه واردات از آمریکا به نگرانی در مورد بروز جنگ تجاری بین دو کشور منجر شده است.
نخست وزیران چین و جاپان توافقهای به دست آمده را نشانه «نقطه عطفی تاریخی» در روابط دو قطب عمده اقتصادی آسیا توصیف کردند.
سفر سه روزه آقای آبه به پکینگ نخستین تماس در عالیترین ردههای دولتی دو طرف طی هفت سال گذشته است. در این مدت، اختلاف دو کشور بر سر مالکیت جزایری در دریای جنوبی چین باعث سردی روابط آنها شده بود. جاپان در سال ١٩٧٢ جمهوری خلق چین را به رسمیت شناخت اما روابط این دو کشور به دلایل مختلف از جمله عوامل تاریخی همواره دستخوش فراز و نشیب بوده است. تا پایان جنگ دوم جهانی، جاپان برای چندین دهه بخشهای عمده ای از خاک چین را در اشغال داشت که به گفته منابع چینی، با اعمال خشونت و سرکوب مردم محلی همراه بود. تنها پس از شکست جاپان در جنگ بود که این کشور مناطق تحت اشغال خود را تخلیه کرد.
آقای آبه پس از ملاقات با نخست وزیرچین گفت: «امروز روابط چین و جاپان از رقابت به همزیستی تغییر یافته و روابط دوجانبه ما وارد مرحلهای جدید شده است؛ من و نخست وزیر چین دست در دست هم در نظر داریم روابط جدید خود را به پیش ببریم.»
شرکتهای بزرگ جاپانی انتظار دارند با بهبود نگرش چین نسبت به این کشور بتوانند به طور موثرتری وارد بازارهای چین شده و با شرکتهای غربی رقابت کنند. سایر توافقنامههای دو کشور شامل گسترش همکاری در زمینه تسهیلات گمرکی و معامله در بازارهای سهام یکدیگر است.