صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۴ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

قانون شناسایی جنس سوم در آلمان اجرا شد

قانون شناسایی جنس سوم در آلمان اجرا شد

یک سال بعد از حکم دادگاه عالی آلمان، قانونی در این کشور اجرا شده که بر اساس آن افراد بیناجنس میتوانند به صورت رسمی خود را به عنوان جنس سوم معرفی و شناسایی کنند.
به گزارش بی بی سی، کسانی که از نظر بیولوژیکی به عنوان زن یا مرد شناخته نمیشوند، اکنون میتوانند در مدارک رسمی مانند شناسنامه و پاسپورت گزینه "متفاوت" را برای خود انتخاب کنند.
این افراد برای انتخاب این گزینه و ثبت آن نیاز به گواهی پزشکی دارند.
افراد بیناجنس هم با ویژگیهای جنسی مذکر و هم مونث به دنیا میآیند که ممکن است در هنگام تولد یا بعد از آن ظاهر شود.
کشورهای دیگری هم در سالهای اخیر قوانینی را برای کمک به شناسایی افراد بیناجنس تصویب کردهاند.
دادگاه قانون اساسی اتریش در ماه جون سال ۲۰۱۷ حکمی شبیه دادگاه عالی آلمان صادر کرد و کشورهای استرالیا، نیوزیلند، مالت، هند و کانادا هم تدابیری برای رسیدگی به مشکلات شهروندان بیناجنس در نظر گرفتهاند.
سازمان ملل متحد میگوید حدود یک و هفت دهم درصد از جمعیت جهان با ویژگیهای بیناجنسی به دنیا می‌‌آیند؛ مشابه آمار افرادی که با موی قرمز زاده میشوند.
بیناجنس بودن ربطی به هویت جنسیتی افراد یا گرایش جنسی آنها ندارد.
اما بسیاری از افراد بیناجنس به دلیل ویژگیهای متفاوت با تبعیضهای اجتماعی و قانونی روبرو هستند و حتی مجبور به عمل جراحی برای تغییر خود میشوند.
آلمان پیش از این در سال ۲۰۱۳ به افراد بیناجنس اجازه داده بود که از انتخاب جنسیت مذکر یا مونث خودداری کنند.
اما در سال ۲۰۱۷ دادگاه عالی آلمان حکم داد که مقررات موجود، تبعیض علیه کسانی است که هنگام تولد نه زن هستند نه مرد و به اجبار باید یکی از این دو جنسیت را انتخاب کنند. پارلمان آلمان اواخر سال ۲۰۱۸ قانون جدید را در ارتباط با شناسایی افراد بیناجنس تصویب کرد و اجرای آن از روز سهشنبه اول جنوری ۲۰۱۹ آغاز شد.