صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۶ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

ده‌ها کشته و مجروح در اثر انفجار پیاپی دو بمب در کلیسایی در فیلیپین

ده‌ها کشته و مجروح  در اثر انفجار پیاپی دو بمب در کلیسایی در فیلیپین

به گزارش مقامات محلی انفجار دو بمب در کلیسای جامع کاتولیکها در جزیره جولو در جنوب فیلیپین، دستکم ۲۰ نفر کشته و دهها نفر مجروح شدند.
انفجار اول ساعت هشت و چهل وپنج دقیقه صبح و هنگامی که دعای صبح روز یکشنبه در حال برگزاری بود داخل کلیسا به وقوع پیوست و پس از رسیدن نیروهای پولیس و امداد به محل بمب دوم در پارکینگ کلیسا و مقابل در کلیسا منفجر شد.
اغلب قربانیان این حادثه غیرنظامی هستند.
به گزارش بی بی سی، حملات دیروز چند روز پس از آن اتفاق افتاد که اکثریت مسلمان منطقه در همهپرسی  به استقلال بیشتر رای دادند اما نتایج آرا نشان میدهد که رای دهندگان در مجمعالجزایر سولو، که جزیره جولو در آن قرار دارد، رای منفی داده بودند.
هیچ گروهی مسئولیت این انفجار را بر عهده نگرفته است.
در جزیره جولو، شبه نظامیان اسلامگرا از جمله گروه ابوسیاف فعال هستند.
ابوسیاف، که قبلا به عنوان گروهی مرتبط با القاعده شناخته میشد، مسئولیت بمبگذاری بالی را در سال ۲۰۰۲ میلادی به عهده گرفت. در آن حمله ۲۰۲ نفر کشته شدند. این گروه که اوایل دهه ۱۹۹۰ میلادی شکل گرفت و حدود سه سال پیش در پیامی ویدیویی به داعش پیوست.
تعدادی از مجروحان این حادثه به وسیله هلیکوپتر به شفاخانهای در شهر زامبوانگا منتقل شدند. دلفین لورنزانا، وزیر دفاع فیلیپین این حمله را "یک عمل مذبوحانه" خواند و از مردم محلی خواست که برای مقابله با تروریسم با مقامات همکاری کنند.
در همه پرسی هفته گذشته درباره ایجاد منطقه خودمختار مسلماننشین "بانگسامارو" در جنوب فیلیپین رای مثبت داده شد. اما رای دهندگان در مجمع الجزایر سولو، که جزیره جولو در آن قرار دارد، رای منفی داده بودند.
منطقه بانگسامورو شامل حدود ١٠ درصد خاک فیلیپین است و اکثر ساکنان آن را مسلمانان تشکیل میدهند.
شمار مسلمانان فیلیپین به حدود ١٠ میلیون نفر میرسد که ١٠ درصد جمعیت این کشور است و اکثر آنان در جزیره میندانائو در جنوب فیلیپین سکونت دارند. ساکنان این مناطق از زمان ورود تجار مسلمان در قرن سیزدهم میلادی، بهتدریج به اسلام گرویدند و بقیه جمعیت فیلیپین عمدتاً کاتولیک هستند.
برگزاری همه پرسی، نتیجه توافق صلح حدود چهار سال پیش دولت و "جبهه آزادیبخش اسلامی مورو" است. دولت فیلیپین امیدوار بوده است که با ایجاد این منطقه خودمختار و صلح به دههها خشونت در این منطقه پایان دهد.