صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

پارلمان بریتانیا به تغییر در توافق برگزیت رای داد؛ اروپائیان تغییر را منتفی دانستند

پارلمان بریتانیا  به تغییر در توافق برگزیت رای داد؛ اروپائیان  تغییر را منتفی دانستند

پارلمان بریتانیا خواستار تغییراتی در توافق خروج از اتحادیه اروپا (برگزیت) شده اما رهبران اروپایی هرگونه تغییر را مردود دانستهاند.
به گزارش بی بی سی، نمایندگان مجلس عوام پارلمان بریتانیا به پیشنهادی رای دادند که براساس آن، باید در توافقنامه برگزیت که در نتیجه ماهها مذاکره بین دولت بریتانیا و مقامات اتحادیه اروپا و رهبران اروپایی به دست آمده تغییراتی صورت گیرد تا پارلمان آن را تصویب کند. با این رای، ترزا می، نخست وزیر، ماموریت یافته برای تحقق این خواسته بار دیگر با رهبران و مقامات اتحادیه اروپا مذاکره کند.  پیشتر، ترزا می توافق به دست آمده را بهترین توافق توصیف کرده و هرگونه مذاکره مجدد برای تغییر در آن را مردود دانسته بود اما پیش از جلسه روز گذشته، اعلام شد که برای بررسی گزینه بازگشت به میز مذاکره و تلاش برای کسب تغییراتی در این توافق آماده است. تغییر اصلی مورد نظر نمایندگان، حذف بخش مربوط به وضعیت ویژه مرز و ارتباط بین ایرلند شمالی و ایرلند جنوبی بوده است.
قسمت شمالی جزیره ایرلند - ایرلند شمالی - بخشی از خاک بریتانیاست و بخش جنوبی شامل جمهوری ایرلند، یک کشور مستقل و عضو اتحادیه اروپاست. بین این دو بخش ارتباط نزدیک اقتصادی و رفت و آمد گسترده مرزی وجود دارد و ایرلند جنوبی و شماری از جمعیت ایرلند شمالی خواستار ادامه این روابط ویژه هستند هر چند گروههای محافظهکار در شمال که حامی روابط نزدیک با بریتانیا ودوری از جمهوری ایرلند هستند، چنین روابطی را پس از خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا نمیپذیرند.
در توافق موجود، فصلی گنجانده شده که هدف از آن جلوگیری از محدودیت کامل مرزی بین دو ایرلند است و حتی اگر بریتانیا بدون دستیابی به توافق بر سر روابط ویژه تجاری با اتحادیه اروپا از این اتحادیه خارج شود باز هم ارتباط تجاری خاص بین ایرلند شمالی و ایرلند جنوبی، و در نتیجه کل اتحادیه اروپا، حفظ خواهد شد.
نمایندگان پارلمان بریتانیا همچنین به مصوبهای غیرالزامآور رای دادند که طبق آن، دولت نباید بدون دستیابی به توافق با اتحادیه اروپا، از اتحادیه خارج شود. به عقیده طرفداران این مصوبه، خروج بدون توافق باعث آشفتگی اقتصادی بریتانیا خواهد شد و خسارات عمدهای در پی خواهد داشت هرچند برخی از طرفداران تندروتر برگزیت این پیشبینی را رد و آن را مبالغه آمیز و با هدف ایجاد ترس در مورد جدایی بدون توافق توصیف کردهاند.
با اعلام نتیجه رایگیری پارلمان بریتانیا، دونالد توسک، رئیس شورای اروپا گفت که توافق به دست آمده "قابل مذاکره مجدد" نیست و امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه نیز آن را "بهترین توافق ممکن" توصیف کرد. رهبران جمهوری ایرلند هم تاکید داشتهاند که با ایجاد محدودیت شدید مرزی با ایرلند شمالی مخالف هستند و به توافقی که شامل حفظ ارتباط ویژه بین دو بخش جزیره ایرلند نباشد رای مثبت نخواهند داد.