صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

دوشنبه ۲۷ میزان ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

کوریای شمالی درباره مذاکرات خلع سلاح اتمی: آمریکا فرصت طلایی را از دست داد

کوریای شمالی درباره مذاکرات خلع سلاح اتمی: آمریکا فرصت طلایی را از دست داد

وزارت خارجه کوریای شمالی گفته است که کیم جونگ اون، رهبر این کشور در حال بررسی به تعویق انداختن مذاکرات خلع سلاح اتمی با آمریکا است.
چو سان هوی، معاون وزیر خارجه کوریای شمالی به دیپلمات‌های خارجی گفته که آمریکا در نشستی که اخیرا بین دونالد ترامپ و آقای کیم برگزار شد، "فرصتی طلایی را از دست داد".
کوریای شمالی پیشنهاد داده بود که نیروگاه هسته‌ای اصلی خود، یونگ‌بیون، را از کار بیندازد. اما گفتگوهای بین سران دو کشور در هانوی، ویتنام، با شکست روبرو شد.
در این گفتگوها، آقای ترامپ از لغو پنج مورد تحریم کلیدی اقتصادی علیه کوریای شمالی خودداری کرد و آن را به گام‌های ملموس کوریای شمالی در جهت نابودی تمامی سایت‌های هسته‌ای خود منوط کرد.
معاون وزیر خارجه کوریای شمالی گفته که کیم جونگ اون به زودی موضعش را در مورد گفتگوهای آینده با آمریکا اعلام خواهد کرد.
خانم چو در جمع خبرنگاران گفت: "ما قصد نداریم به هر قیمتی به خواسته‌های آمریکا عمل کنیم، ضمن این که تمایلی هم به شرکت در مذاکراتی از این نوع نداریم."
او آمریکا را به اتخاد سیاستی "همانند گانگسترها" متهم کرد.
معاون وزیر خارجه کوریای شمالی همچنین گفت که درخواست این کشور در جریان مذاکرات اخیر، لغو پنج مورد تحریم اقتصادی کلیدی بود، نه آن طوری که آقای ترامپ پس از شکست این مذاکرات گفت که کوریای شمالی خواستار لغو تمام تحریم‌ها شده است.
خانم چو افزود: "مشخص است که آمریکا فرصتی طلایی را در این زمان از دست داد. مطمئن نیستم که چرا آمریکا چنین حرف متفاوتی زده، ما هرگز خواستار لغو تمامی تحریم‌ها نشده بودیم."
موضع آمریکا چه بود؟
دونالد ترامپ و مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا پس از مذاکرات ماه فبروری به وضوح گفتند که مقامات کوریای شمالی خواستار لغو تمامی تحریم شدند.
در آن زمان آقای ترامپ به خبرنگاران گفت: "همه چیز به تحریم‌ها مربوط می‌شود. آن‌ها ( کوریای شمالی) خواستار لغو کامل تحریم‌ها هستند و ما نمی‌توانیم چنین کاری انجام دهیم. "
نماینده ویژه آمریکا در امور کوریای شمالی هم در هفته جاری گفت که دیپلماسی "هنوز زنده است"، هر چند که به این موضوع اشاره‌ای نکرد که آیا مذاکراتی در آینده بین دو کشور انجام می‌شود یا خیر؟
رهبران آمریکا و کوریای شمالی اولین بار سال گذشته در سنگاپور با هم ملاقات کردند. نشست دوم آن‌ها در ماه گذشته میلادی در هانوی، ویتنام برگزار شد.