صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

دوشنبه ۲۷ میزان ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

مظنون حملات نیوزیلند به دادگاه برده شد

مظنون حملات نیوزیلند به دادگاه برده شد

برنتون ترنت، مرد ۲۸ ساله استرالیایی به عنوان مظنون اصلی حمله به دو مسجد در شهر کرایست‌چرچ برای نخستین بار در دادگاه در حضور قاضی تفهیم اتهام شده. در جریان این حمله که ظهر روز جمعه، 24 حوت  روی داد ۴۹ نمازگزار کشته و ده‌ها نفر دیگر زخمی شدند.  این دادگاه به دلایل امنیتی غیر علنی برگزار شد. آقای ترنت با لباس زندان و دست ‎بند در جایگاه متهم قرار گرفت و در جریان تفهیم اتهام کوتاه، دستش را به نشانه "قدرت سفید‌پوست‌ها" بالا برد. هویت یکی از قربانیان هم معلوم شده است. او داود نبی، پیرمرد ۷۱ ساله اهل افغانستان بوده که در دهه ۸۰ میلادی به نیوزیلند مهاجرت کرده بود.
اسامی سایر قربانیان اعلام نشده اما هند، اندونیزیا و بنگلادش خبر داده‌اند که چند نفر از قربانیان شهروندان این کشورها بوده‌اند.
حمله دقیقا کمی بعد از نماز ظهر جمعه آغاز شد و آن طور که مهاجم اظهار کرده دو سالی به دنبال برنامه‌ریزی برای چنین حمله‌ای بوده هر چند تنها ظرف چند ماه گذشته این دو مسجد در شهر کرایست‌چرچ را به عنوان هدف خود انتخاب کرده است.
نخست‌وزیر نیوزیلند، جسیندا آردرن گفته بود که مهاجم پنج سلاح داشته و به طور قانونی مجوز حمل اسلحه داشته است. خانم آردرن وعده داد که قوانین مالکیت اسلحه در کشورش را اصلاح کند.
دو نفر دیگر هم به همراه برنتون ترنت بازداشت شده اند که هویت آنها هنوز معلوم نشده اما پولیس می‌گوید هیچ کدام از آنها سابقه کیفری و قضایی نداشته‌اند.
برنتون ترنت قرار است برای بار دوم روز پنجم اپریل به دادگاه برده شود. او بدون حق سپردن ضمانت در بازداشت باقی خواهد ماند.
در جریان این دو حمله ۴۸ نفر مجروح شده‌اند که دو کودک ۲ ساله و ۱۳ ساله هم در میان آنها هستند. گرئگ رابرتسون، رئیس جراحان این واقعه گفته حال ۱۱ نفر از مجروحان وخیم است و تحت مراقبت‌های ویژه قرار دارند.
جاسیندا آردرن، نخست وزیر نیوزیلند، در نشستی مطبوعاتی اعلام کرد که به دنبال کشتار ۴۹ نمازگزار مسلمان در دو مسجد شهر کرایست‌چرچ، به مساجد کشور توصیه شده که بسته بمانند.
خانم آردرن همزمان گفته پولیس توصیه‌های لازم برای تامین امنیت را به مساجد ارائه کرده و حضور ماموران در اطراف مساجد ادامه خواهد داشت.
بنا به اعلام نخست‌وزیر نیوزیلند سطح هشدار امنیتی در این کشور بالا باقی می‌ماند و اقدامات امنیتی در مرزها و فرودگاه‌ها تشدید می‌شود.
خانم آردرن گفت مقام‌های دولتی رابطه لازم را با نمایندگان جامعه مسلمانان نیوزیلند برقرار کرده‌اند تا به آنان اطمینان خاطر بدهند و حمایت‌های لازم را در اختیارشان بگذارند.
او گفته اقدامات امنیتی در حوزه خشونت‌های گروه‌های راست افراطی تقویت شده است. او تأکید کرد باید از گسترش بحث‌های نژادپرستانه و ضدمهاجران پرهیز کرد.