صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۲۸ میزان ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

شکایت بریتانیا علیه ایران به شورای امنیت سازمان ملل به دلیل توقیف نفت‌کش

شکایت بریتانیا علیه ایران به شورای امنیت سازمان ملل به دلیل توقیف نفت‌کش

بریتانیا سه روز بعد از توقیف نفت‌کش خود توسط سپاه پاسداران به شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران شکایت کرد. ایران کشتی بریتانیایی را در تنگه هرمز توقیف کرد. بریتانیا خواستار آزادی نفت‌کش خود شده است.
بریتانیا در نامه‌ای که به شورای امنیت سازمان ملل متحد نوشته توقیف نفت‌کش خود در تنگه هرمز را محکوم کرده و علیه اقدام ایران شکایت کرده به سازمان ملل متحد شکایت برده است.
بریتانیا گفته است که به دنبال مقابله با ایران نیست اما اقدام ایران "غیرقابل قبول، تحریک‌آمیز و غیرقانونی" است. نیروی دریایی سپاه پاسداران ایران روز جمعه ۲۸ سرطان (۱۹ جولای) اعلام کرد که به درخواست سازمان بنادر و دریانوردی ولایت هرمزگان، نفت‌کش بریتانیایی "استینا ایمپرو" را به دلیل نقض قوانین بین‌المللی در تنگه هرمز توقیف کرده است.
در قسمتی از نامه بریتانیا که خطاب به آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد نوشته شده، آمده است: زمانی که نفت‌کش بریتانیایی توسط نیروهای سپاه توقیف شده این کشتی در قلمرو آب‌های عمان بوده است.
در نامه بریتانیا همچنین اشاره شده است که تنش‌های کنونی بسیار نگرانکننده هستند و اولویت برای آن کشور کاستن از  تنش‌هاست. مقامات بریتانیایی تاکید کرده‌اند که آنها به دنبال مقابله با ایران نیستند اما گفتند تهدید تردد کشتی‌هایی که در یک تنگه بین‌المللی تجارت مشروع و قانونی می‌کنند، غیرقابل قبول و تنش‌زا است. بریتانیا گفته است که نباید مانع تردد کشتی‌ها شد.
پیش از شکایت بریتانیا به شورای امنیت سازمان ملل این کشور تلاش زیادی برای یافتن راه حل کرده است. در عین حال مقامات این کشور هشدارهایی هم به ایران دادند مبنی بر این که اقدام ایران بی پاسخ نخواهد ماند.
جرمی هانت، وزیر خارجه بریتانیا گفت: «برای ما به طور قطع روشن است در صورتی که این وضعیت سریع حل نشود پیامدهای جدی خواهد داشت.»
هانت با تأکید بر "پاسخ قاطع" به این اقدام ایران گفت، بریتانیا به را‌ه‌حل‌های نظامی فکر نمی‌کند و به دنبال راه حل دیپلماتیک برای حل و فصل این مسئله است.