صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۲۸ میزان ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

کامپیوترها و ابزارهای هکرهای ایران در خدمت حملات سایبری روسیه

کامپیوترها و ابزارهای هکرهای ایران  در خدمت حملات سایبری روسیه

هکرهای روس برای گم‌کردن ردپای خود از امکانات هکرهای ایران استفاده کرده‌اند. هکرهای روس از این طریق توانسته‌اند به ۲۰ کشور جهان حمله سایبری کنند. مقامات روسیه و ایران تا کنون در برابر این اتهام سکوت کرده‌اند.خبرگزاری رویترز روز دوشنبه ۲۹ میزان (۲۱ اکتبر) با انتشار گزارشی از لندن خبر از استفاده هکرهای روس از امکانات هکرهای ایران به عنوان پوشش حملات سایبری خود داده است. روشن نیست که آیا هکرهای روس با اطلاع کامل هکرهای ایران از این امکانات استفاده کرده‌اند، یا به طور مستقل اقدام به این حملات سایبری نموده‌اند.
مسئولان بریتانیا و آمریکا خبر این حملات سایبری را تایید کرده‌اند. گفته می‌شود که هکرهای روس با بهره‌گرفتن از امکانات ایران به مراکز دولتی و موسسات صنعتی دست‌کم ۲۰ کشور جهان حمله کرده‌اند. اکنون مشخص شده است که حملات سایبری صورت گرفته از سوی مراکز هکری ایران عملا توسط هکرهای روس صورت گرفته است.
جاسوسی در ۲۰ کشور جهان
این گروه از هکرهای روس که «تورلا» نام دارد، در حوزه جاسوسی سایبری فعالیت می‌کند. مسئولان کشورهای چک و استونی این گروه را متهم به جاسوسی کرده و اعلام کرده‌اند که این گروه تحت فرماندهی سرویس امنیت فدرال روسیه (FSB ) فعالیت می‌کند. خبرگزاری رویترز در ادامه گزارش خود نوشته است که این گروه با بهره گرفتن از کامپیوترها و دیگر ابزارهای هکرهای ایران به مدت ۱۸ ماه به فعالیت‌های مخرب در ۲۰ کشور پرداخته است.
خبر فعالیت هکرهای گروه «تورلا» و همکاری آن‌ها با هکرهای ایران توسط مقامات امنیتی بریتانیا رسانه‌ای شده است. گفته می‌شود که دامنه فعالیت این گروه از هکرهای مشترک روسیه و ایران عمدتا متوجه کشورهای خاورمیانه بوده، اما شماری از سازمان‌های بریتانیایی نیز هدف حملات سایبری آن‌ها بوده‌اند.