صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

ادامه محاصره دانشگاه پلی‌تکنیک هانگ‌کانگ؛ چند دانشجو موفق به فرار شدند

ادامه محاصره دانشگاه پلی‌تکنیک هانگ‌کانگ؛  چند دانشجو موفق به فرار شدند

در هانگکانگ درگیری میان دانشجویان معترض که ساختمانهای دانشگاه پلی تکنیک را در اختیار گرفتهاند با پولیس و نیروهای امنیتی که این محوطه را محاصره کردهاند همچنان ادامه دارد. در حالی که پولیس چند بار تلاش گروهی از دانشجویان برای خروج از محاصره را متوقف کرده، چند دانشجو موفق شدهاند با آویزان شدن از پلها و سپس موتورسیکلت فرار کنند.
پولیس ۱۰۰ نفر را بازداشت کرده و آن طور که مقامهای هانگکانگ اعلام کرده اند در جریان درگیریهای روز دوشنبه ۱۱۶ نفر مجروح شدهاند.
دانشگاه پلیتکنیک هانگکانگ از هفته گذشته به خط مقدم مقابله میان معترضان ضددولتی و پولیس بدل شده که حدود ۶ ماه است در جریان است.
این اعتراضات که ابتدا در مخالفت با تصویب یک قانون معاضدت قضایی میان هانگ کانگ و پکن آغاز شد اکنون به اعتراضات ضددولتی گسترش یافته که خواستهاش مقابله با "استیلای بیشتر پکن بر هانگکانگ" است.
طی شش ماه گذشته بارها تجمعات اعتراضی با خشونت روبرو شده است و علاوه بر کشته شدن چند معترض هزاران مجروح بر جای گذاشته است.
دولت چین که تلاش میکند اوضاع را کنترل کند روز دوشنبه با انتشار بیانیهای گفته: "هیچ احدی نباید تلاش پکن برای حفظ حق حاکمیت بر تمامی اراضی خود و تثبیت اوضاع در هانگکانگ را دستکم بگیرد."
هانگ کانگبخشی از چین است اما معترضان این شهر نگرانند که پکن قصد محدود کردن آزادیهای مدنی در این منطقه را داشته باشد که طی چند دهه گذشته و پس از خارج شدن از مستعمرگی بریتانیا در هانگکانگ برقرار بوده است. در تحولی دیگر، روز دوشنبه، ۱۸ نوامبر، دیوان عالی هانگکانگ تصمیم دولت برای وضع قانون منع پوشاندن صورت از سوی معترضان را غیرقانونی تشخیص داد. دولت هانگکانگ با استناد به مفاد قانون وضعیت فوقالعاده که در دوران مستعمره بودن این شهر توسط بریتانیا وضع شده بود، قصد داشت با ماسک زدن و پوشاندن صورت از سوی معترضان به بهانه قانون شکنی برخورد کند. در همین حال، دولت هانگکانگ هم اعلام کرده با توجه به درگیریها و اعتراضات چند روز گذشته "احتمال برگزاری انتخابات محلی" که قرار است روز یکشنبه آینده برگزار شود "کمتر" شده است. لغو این انتخابات احتمالا به عصبانیتر شدن معترضان بیانجامد.
بریتانیا که حدود یک قرن بر هانگکانگ حکمفرمایی کرده، خواستار "پایان دادن به خشونتها از سوی دو طرف و مشارکت همه طرفها در گفتگوهای معنادار سیاسی آن هم پیش از فرا رسیدن انتخابات" شده است. تظاهرات گسترده در هانگ کانگاز خرداد آغاز شده است و به رغم عقب نشینی دولت خودمختار از سیاست مورد اعتراض، همچنان ادامه دارد. اعتراضات ابتدا در ماه جون (شش ماه) پیش در مخالفت با لایحه استرداد مجرمان به چین آغاز شد.
تظاهرات گسترده و شدت گرفتن مخالفتها باعث شد که این لایحه کلا لغو شود. ولی لغو لایحه شدت اعتراضات را کم نکرد، بلکه ابعاد گسترده تری به آن داد و حالا معترضان خواستار برقرار دموکراسی و رسیدگی به خشونتهای اعمال شده از سوی پولیس هستند.