صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۴ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

فشار بیشتر آلمان بر روسیه در پی قتل یک گرجی در برلین

فشار بیشتر آلمان بر روسیه در پی قتل یک گرجی در برلین

قتل یک گرجی در برلین به تیرگی هر چه بیشتر روابط آلمان و روسیه انجامیده است. این شهروند گرجستان در دور دوم جنگ چچن شرکت داشته است. بحث درباره این قتل که به کرملین نسبت داده میشود، در دولت آلمان در جریان است. پس از قتل یک شهروند گرجستان در برلین که گفته میشود به فرمان مسکو صورت گرفته است، آنهگرت کرامپ- کارنباوئر، رئیس حزب دموکرات مسیحی آلمان، خواستار اقدامات بیشتر علیه روسیه شد. خانم کرامپ- کارنباوئر که همزمان وزیر دفاع آلمان نیز هست، روز یکشنبه ۱۷ قوس (هشتم دسمبر) به "بیلد آم زونتاگ" گفت: «ما باید در دولت آلمان درباره واکنشهای دیگر خود به بحث و مشورت پرداخته و تصمیمگیری کنیم.»
رئیس حزب دموکرات مسیحی آلمان افزود: «طرف روسی باید بالاخره به مسئولیت خود در رابطه با شفافسازی در مورد این جنایت عمل کند.» وزیر دفاع آلمان با اشاره به "شواهد مهم" مرتبط با قتل این شهروند گرجستان، تأکید کرد که این حادثه به روابط آلمان و روسیه لطمه میزند. زلیمخان خانگوشویلی، شهروند ۴۰ ساله گرجستان، در ماه اگست سال جاری میلادی (۲۰۱۹) در پارکی واقع در مرکز برلین به ضرب گلوله یک دوچرخهسوار کشته شد. فرد متهم به قتل این فعال گرجی که مردی ۴۹ ساله است، دستگیر شده و در بازداشت موقت به سر میبرد. قربانی نیز از قرار فرماندهی یک گروه چچنی را در دور دوم جنگ با نظامیان روسی بر عهده داشته است. به گفته دادستانی آلمان، نهادهای روسیه زلیمخان خانگوشویلی را در ارزیابیهای امنیتی خود "تروریست" عنوان کردهاند. وزارت خارجه آلمان در واکنش به قتل این شهروند گرجستان و نقشآفرینی روسیه در آن، دو تن از کارکنان سفارت روسیه در برلین را به عنوان "عناصر نامطلوب" اخراج کرد. مسکو نیز در مقابل تهدید کرد که به "اقدامات تلافیجویانه" دست خواهد زد. در چنین شرایطی رئیس حزب دموکرات مسیحی آلمان میگوید: «این حادثه در کنار قتلها در بریتانیا و دیگر فعالیتهای روسیه تصویری نسبتا نگرانکننده را به نمایش میگذارد.» افزون بر این، به گفته وزیر دفاع آلمان حتی در کشورهای حوزه بالکان یا لهستان تصور بدتری هم از رفتار مسکو وجود دارد. آنهگرت کرامپ- کارنباوئر، با تأکید بر لزوم توجه به تجربه این کشورها گفت: «روسیه در آنجا همواره حریم هوایی را نقض میکند و کارزارهای انتشار اخبار جعلی به راه میاندازد.»
ظن اولیه
دادستانی آلمان در جریان پیگیریهای اولیه خود در رابطه با این پرونده، ظن آن دارد که مراکز دولتی در روسیه یا جمهوری چچن، از جمهوریهای خودمختار این کشور، در پشت پرده قتل مزبور قرار گرفته باشند.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان نیز پیشتر ضمن حمایت از اخراج دیپلماتهای روسی به دلیل عدم همکاری روسیه در شفافسازی این قتل، اعلام کرده بود که در انتظار نتایج تحقیقات خواهد ماند.