صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۳۰ میزان ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

تجمع با پرچم طالبان در تهران در دستورکار ویژه پلیس امنیت عمومی تهران

تجمع با پرچم طالبان در تهران در دستورکار ویژه پلیس امنیت عمومی تهران

رییس پلیس امنیت عمومی تهران در واکنش به تجمع شماری با پرچم طالبان در یک پارک در تهران گفته رسیدگی به موضوع در "دستورکار ویژه ماموران پلیس امنیت" قرار گرفته است.
روز گذشته، همزمان با آغاز اولین روز آتش بس سه روزه در افغانستان و روز عید قربان انتشار عکس‌هایی از تجمع شماری در پارک ملت تهران که پرچم طالبان را با خود داشتند، در شبکه‌های اجتماعی خبرساز شد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، علی ذولقدری، رئیس پلیس امنیت عمومی تهران بزرگ گفته که "روز گذشته در پی انتشار تصاویری در فضای مجازی که در آن چند نفر اقدام به استفاده از پرچم یک گروهک تروریستی کرده بودند، رسیدگی به موضوع در دستورکار ویژه ماموران پلیس امنیت قرار گرفت و در پی آن عوامل این اقدام شناسایی شدند."
تجمع در تهران با پرچم طالبان
آقای ذولقدری گفته "عاملان تولید و انتشار تصاویری که در آن پرچم یکی از گروهک‌های تروریستی به نمایش گذاشته شده بود، بازداشت شده اند." رئیس پلیس امنیت عمومی تهران گفته "با سرعت عمل پلیس، عاملان اصلی تولید و بازنشر این تصاویر با هماهنگی مقام قضایی شناسایی و دستگیر شدند." وی گفته است که دستگیرشدگان "ارتباطی با گروهک تروریستی نداشتند." این مقام پلیس تهران به نحوه برخورد احتمالی با تجمع کنندگان اشاره نکرده است.
ایران طالبان را 'گروهک تروریستی' می‌داند؟
رئیس پلیس امنیت عمومی تهران از گروه با عنوان "گروهک تروریستی" یاد کرده است در حالی که مقام‌های ایران با نمایندگان طالبان در دوحه دیدار کردند و هیات نمایندگی طالبان هم در ۱۶ سپتامبر (۲۵ سنبله ۱۳۹۸) دیدار رسمی از تهران داشتند. خبرگزاری تسنیم، خبرگزاری نزدیک به سپاه پاسداران ایران 3 جوزا ۱۳۹۴، چهار سال قبل از آغاز مذاکرات صلح در دوحه خبر از سفر یک هیات از دفتر سیاسی طالبان در قطر به تهران داده بود. به گزارش تسنیم ریاست هیات طالبان را طیب آغا، رئیس کمیسیون سیاسی طالبان، به‌عهده داشت، و گفته می‌شود قاری دین‌محمد حنیف و شیرمحمد عباس استانکزی و احتمالا عبدالسلام حنفی نیز از اعضای هیات طالبان در تهران بودند.
گزارش تجمع در رسانه‌های ایرانی
یک خبرنگار انصاف نیوز گزارش داده که روز گذشته حدود ساعت ۸ عصر به پارک ملت، محل تجمع رفته و با دو افغان با لباسی مشابه در عکسها، از آنها درباره‌ تجمع پرسیده، یکی از آن‌ها سکوت کرد و دیگری که "کمی ترسیده"، گفته: ما در تجمع شرکت نکردیم، از صبح خبر داشتیم که قرار است تجمع شود ولی سر کار رفتیم و به تجمع نرسیدیم. یک نگهبان پارک ملت نیز درباره جزئیات تجمع به انصاف نیوز گفته "حدود بعد از ظهر بود که در پارک جمع شده بودند. پلیس‌ها چند نفر را گرفته‌اند." یکی از افغانها پس از مشاهده عکس تجمع به خبرنگار انصاف نیوز گفته که "این‌ها که کار بدی نکرده‌اند، همان‌طور که شما با پرچم کشور خود در جاهای دیگر عکس می‌گیرید، اینها هم عکس گرفته‌اند."
یک کاربر افغان اولین‌ کسی بود که این عکس‌ها را منتشر کرد. او در گفت‌وگو با خبرنگار انصاف نیوز گفت: "من حدود ساعت ۱۵:۳۰ با خانواده به پارک رفته بودم. اول با من حرف نزدند ولی وقتی کمی به زبان پشتو حرف زدم به من اعتماد کردند و گفتند تجمع در حمایت از طالبان است." او درباره‌ جزئیات تجمع به انصاف نیوز گفته که "تعدادشان زیاد بود، حدود ۷۰ تا ۹۰ نفر ولی چون دسته دسته نشسته بودند، در عکس مشخص نیست." برخی کاربران، حکومت ایران را متهم به ارتباط پنهانی و جانبداری از طالبان کرده اند. ایران هر نوع حمایت و ارسال سلاح برای گروه طالبان را رد کرده است.