صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

سازمان ملل متحد از قحطی در کشورهای درگیر جنگ هشدار داد

سازمان ملل متحد از قحطی در کشورهای درگیر جنگ هشدار داد

سرمنشی سازمان ملل متحد از خطر وقوع قحطی و فقدان غذا در کشورهای درگیر جنگ در جهان هشدار داد. افغانستان نیز در فهرست این کشورها شامل است. سازمان ملل متحد گفته جان میلیون ها انسان به خاطر قحطی در خطر است.   آنتونیو گوتریش، دبیرکل سازمان ملل هشدار داد که خطر قحطی و ناامنی گسترده غذایی در چهار کشور آسیب دیده از درگیری و جنگ بیشتر شده و جان میلیون ها انسان به خطر افتاده است. کشورهای یمن، کانگو، شمال شرقی نایجریا و سودان جنوبی کشورهایی هستند که بیشتر از دیگر مناطق با خطر قحطی روبرو هستند.
یمن قبلا دچار قحطی شده و ده ها هزار تن به خاطر فقدان مواد خوراکی جان شان را در این کشور از دست داده اند. سازمان ملل متحد گفته که شیوع ویروس کرونا و قرنطین دوامدار باعث شده که امنیت غذایی در کشورهای درگیر جنگ شکننده ترشده و گرسنگی افزایش یابد.
در یادداشتی که تازه به اعضای شورای امنیت که به دست خبرگزاری اسوشیتدپرس رسیده است، رئیس سازمان ملل گفته که براساس گزارش جهانی ۲۰۲۰ در مورد بحران های غذایی و تجزیه و تحلیل های اخیر امنیت غذایی، چهار کشور "در برابر بزرگترین بحران غذایی در جهان" قرار دارند.
گوتریش گفته است که بودجه برای امدادرسانی به مردم این کشورها بسیار کم است: «لازم است همین حالا اقدام کنیم.» وی گفته که مردم در جمهوری دموکراتیک کانگو، یمن، شمال شرق نایجریا و سودان جنوبی "با تحمل سال ها درگیری مسلحانه و خشونت، دوباره با شبح فقر و قحطی بالقوه روبرو هستند."
رئیس سازمان ملل متحد گفت که شاخص های کلیدی "در کشورهای دیگر درگیر جنگ از جمله سومالیا، بورکینافاسو و افغانستان در وضعیتی مشابه در حال خراب شدن هستند."
وی گفته وضع از یک کشور تا کشور دیگر متفاوت است؛ اما با آنهم غیرنظامیان همواره کشته، زخمی و آواره می شوند. زمینه های معیشتی مردم از بین می رود، شکنندگی امنیت غذایی بیشتر شده و دسترسی مردم به مواد خوراکی محدودتر می گردد. در عین زمان امدادرسانان و کمک های بشردوستانه مورد حمله قرار گرفته و گروه های مسلح با این اقدامات شان، مانع نجات زندگی انسان ها می شوند.
گوتریش همچنان هشدار داد که کشورهای درگیر جنگ به خاطر وقوع "فجایع طبیعی، شیوع بیماری ها، مانند همه گیری ویروس کرونا، با شوک های اقتصادی جدی مواجه شده و بحران در آنها افزایش یافته است."
مارک لوکاک، رئیس اداره هماهنگی کمک های بشردوستانه سازمان ملل متحد به خبرگزاری اسوشیتدپرس گفته است که محدودیت های وضع شده به خاطر ویروس کرونا، بسته شدن مرزها و قرنطین "تاثیرات منفی زیادی بر حاصلات زراعتی و امنیت غذایی داشته است."
وی گفت این ویروس کرونا نیست که مردم را قتل عام می کند، بلکه سواستفاده گروه های مسلح از وضع می باشد که انسان ها را می کشند و آنها را با فقر شدید مواجه می سازد: «ما باید روی چیزهای دیگری تمرکز کنیم که باعث به میان آمدن تلفات جانی بیشتر از ویروس کرونا می شوند.» وی گفت گروه های افراطی مسلح در میانه بحران کرونا از انقباض اقتصادی و کاهش خدمات عمومی بهره می برند.
به باور وی تلاش ها و محدودیت های وضع شده برای جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا "همه موارد خوب" هستند: «اما در صورتی که بهای آن را انسان هایی نپردازند که نیاز اساسی به کمک های بشردوستانه دارند، آنچه در نهایت با آن روبرو می شوید، کاهش تلفات نیست، بلکه افزایش تلفات جانی می باشد.»