صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۴ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

ایران توافق بحرین و اسرائیل را ننگین و خفت‌بار خواند

ایران توافق بحرین و اسرائیل را ننگین و خفت‌بار خواند

وزارت امور خارجه ایران، عادی سازی روابط بحرین با اسرائیل را به شدت محکوم کرده و آن را اقدامی "ننگین و خفتبار" از سوی بحرین توصیف کرده است.
این وزارتخانه گفته است بحرین، آرمان فلسطینی را "قربانی انتخابات داخلی آمریکا کرده است."
بحرین دومین کشور عربی حاشیه خلیج فارس پس از امارات است که در هفتههای اخیر با اسرائیل روابط دیپلماتیک برقرار میکند.
به دنبال اعلام خبر عادیسازی روابط میان اسرائیل و بحرین، گروههای فلسطینی، ترکیه و ایران آن را محکوم کردند. چند کشور مانند مصر و امارات و بریتانیا از توافق حمایت کردند. بیشتر کشورهای عربی موضع رسمی اتخاذ نکردهاند.
به دنبال اعلام آغاز روند عادی شدن روابط دیپلماتیک میان اسرائيل و بحرین در روز جمعه (۱۱ سپتامبر) از سوی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، دولتها و سازمانهای سیاسی چندی به آن واکنش نشان دادند.
رهبران سه کشور آمریکا و اسرائيل و بحرین در بیانیهای مشترک از توافق خود برای "برقراری روابط کامل دیپلماتیک میان اسرائیل و پادشاهی بحرین" خبر دادند. بیانیه میگوید که دو طرف مایلند به "تلاشهای خود در راستای رسیدن به راه حلی کامل و عادلانه برای پایان دادن به کشمکش میان فلسطین و اسرائيل" ادامه دهند. نتانیاهو، نخست وزیر اسرائيل، و عبداللطیف زیانی، وزیر خارجه بحرین "توافق تاریخی صلح" را به زودی طی مراسمی امضا خواهند کرد.  بیانیه مشترک بنیامین نتانیاهو، ملک حمد بن عیسی بن سلمان آل خلیفه و دونالد ترامپ خاطرنشان میکند "این تحولی تاریخی برای پیشبرد صلح در خاورمیانه است که ثبات امنیت و بهروزی در منطقه را افزایش خواهد داد."
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در توییتر خود از توافق "تاریخی" اسرائیل و بحرین و "پیمان صلح" میان دو کشور خبر داد.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل نیز، بیانیه بحرین برای عادی سازی روابط با کشورش را "یک دوره جدید صلح" توصیف کرده است.
در کاخ سفید جرد کوشنر، مشاور عالی رئیس جمهور، اظهار داشت که سیاست ترامپ به ۴۸ سال منع پرواز هواپیماهای اسرائيل در آسمان عربستان پایان داد. او گفت چند هیئت آمریکایی همچنان در خاورمیانه هستند و "به تلاش برای آشتی میان ملتهای منطقه" ادامه میدهند.
امارات متحده عربی، که به تازگی با میانجیگری آمریکا به توافق مشابهی با اسرائیل رسید، از توافق تازه میان بحرین و اسرائیل استقبال کرد. وزارت خارجه امارات توافق را به دو کشور بحرین و اسرائیل تبریک گفت.
عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری مصر، در پیامی توییتی توافق میان بحرین و اسرائیل را تأیید کرد. او این تصمیم را "گامی پراهمیت" در راستای "ثبات و صلح در خاورمیانه و حل دائمی مسئله فلسطین" دانست.
دومینیک راب، وزیر امور خارجه بریتانیا در بیانیهای از اقدام بحرین برای عادیسازی روابط با اسرائیل ستایش کرد و توافق را "خبری بسیار خوب" ارزیابی نمود.
واکنشهای منفی
بنا به گزارش کانال خبری "الجزیره" به دنبال اعلام توافق موجی نیرومند از مخالفت با آن در شبکههای اجتماعی بحرین و جهان عرب به راه افتاد. بسیاری از شهروندان با هشتگ "بحرینیها بر ضد توافق" ناخرسندی خود را اعلام کردند.
گروههای فلسطینی عادی شدن روابط میان بحرین و اسرائيل را محکوم کردند.
"سازمان آزادیبخش فلسطین" توافق را "یک گام خیانتآمیز دیگر به قضیه فلسطین" دانست و به دستور محمود عباس، سفیر خود را از منامه فرا خواند. بیانیه تشکیلات خودگردان فلسطین توافق را "خیانتی به بیتالمقدس، مسجد اقصی و آرمان فلسطین و تلاشی برای مشروعیت بخشیدن به جنایتهای حکومت اشغال علیه ملت فلسطین" ارزیابی کرده است.
تشکیلات خودگردان این توافق را همچنین ضربهای به "تلاشهای واقعی صلحجویانه بر پایه موازین عربی و بینالمللی و اسلامی" دانسته است.