صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۹ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

صدراعظم آلمان خواستار اتحاد و اصلاحات در سازمان ملل شد

صدراعظم آلمان خواستار اتحاد و اصلاحات در سازمان ملل شد

آنگلا مرکل در جریان برگزاری جشن ۷۵مین سالگرد تأسیس سازمان ملل، این سازمان و اعضای آن را فراخواند تا آمادگی بیشتری از خود برای همبستگی و اصلاحات نشان دهند. صدراعظم آلمان همچنین خواستار گسترش شورای امنیت شد.
سازمان ملل متحد شامگاه دوشنبه ۳۱ سنبله (۲۱ سپتامبر) با برگزاری مراسمی ویژه، هفتاد و پنجمین سالگرد بنیانگذاری خود را جشن گرفت.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، از چهرههای غایب در این مراسم بود. نخست قرار بود او با یک پیام ویدیویی از پیش ضبط شده، به عنوان اولین سخنران حضور یابد. به جای او اما چریت نورمن چلت، معاون سفیر ایالات متحده در سازمان ملل، سخنرانی کرد.
مراسم جشن ۷۵ سالگی سازمان ملل با توجه به محدودیتهای ناشی از پاندمی کرونا کمشکوهتر از برنامهریزیهای قبلی برگزار شد.
با توجه به محدودیتهای ناشی از کرونا، از هر کشور تنها یک نماینده در تالار سازمان ملل حضور یافت. سران و رهبران کشورها پیشاپیش نطق و پیام ویدیویی خود را فرستاده بودند.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، با پیام ویدیویی خود یکی از سخنرانان این مراسم بود. او در نطق خود از سازمان ملل و اعضای آن خواست تا اتحاد و آمادگی بیشتری از خود برای اصلاحات نشان دهند.
به گفته او: «کارآیی و توانایی سازمان ملل در نهایت بستگی به این دارد که اعضای آن تا چه اندازه اتفاق نظر داشته باشند.»
مرکل تصریح کرد: «شورای امنیت سازمان ملل در مواردی که باید تصمیمهایی روشن گرفته شود، بیش از اندازه بلوکه شده است. ما به اصلاحات نیاز داریم».
به باور صدراعظم آلمان، سازمان ملل باید رشد و توسعه یابد تا بتواند از پس چالشهای قرن ۲۱ برآید. آنگلا مرکل افزود: «آلمان آمادگی آن را دارد که همچنان مسئولیت برعهده بگیرد و با کمال میل در شورای امنیتی گسترشیافته، باشد».
آلمان خواهان آن است که به عضویت دائمی شورای امنیت در آید. این کشور در حال حاضر به مدت دو سال به عنوان عضو غیردائمی در این شورا حضور دارد.
صدراعظم آلمان در سخنرانی خود همچنین بر اهمیت همکاریهای بینالمللی تأکید ورزید و گفت که این همکاریها در بسیاری از موارد تحتالشعاع "مصالح و منافع یکایک اعضا" قرار میگیرد.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، در آغاز مراسم سالگرد بنیانگذاری این نهاد فراملی، کشورهای عضو را به همکاریهایی بینالمللی فراخواند.
به گفته او: «امروزه چالشهای چندجانبه زیادی وجود دارد، در حالی که شمار راهحلهای چندجانبه به مراتب کمتر است.»
گوترش تصریح کرد: «برای مبارزه با مشکلاتی چون تغییرات اقلیمی، نابرابری و تبعیض علیه زنان و یا نفرتپراکنی و فقر به یک همکاری کارآمد نیاز است که تلاش و دوراندیشی از ویژگیهای آن باشد».