صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۴ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

کرونا؛ شفاخانه‌های هند از ارایه خدمات عاجز مانده‌اند

کرونا؛ شفاخانه‌های هند از ارایه خدمات عاجز مانده‌اند

با ثبت یک رکورد جدید دیگر در هند که حکایت از شناسایی بیش از ۳۳۲ هزار مبتلا به کرونا طی یک شبانهروز دارد، سیستم درمانی این کشور برای ارایه خدمات به سیل بیماران تحت فشار کمرشکنی قرار گرفته است به طوری که برخی از بیماران برای دریافت نخستین خدمات پزشکی چندین ساعت معطل میمانند. روز گذشته هم تمام شدن اکسیجن در ۷ شفاخانه دهلی خبرساز شد. اکثر شفاخانههای پایتخت از تکمیل شدن ظرفیت ۱۰۰ درصدی تختهای خود خبر میدهند. همزمان گزارشها از سوزاندن اجساد قربانیان و برگزاری مراسمهای وداع جمعی و بزرگ در این کشور پرجمعیت حکایت دارد. روز جمعه (۲۳ اپریل) هند از شناسایی ۳۳۲ هزار و ۷۳۰ بیمار جدید مبتلا به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد. رکوردی جدید که تنها یک روز پس از رکورد ۳۱۳ هزار نفری پنجشنبه (۲۲ اپریل) به ثبت میرسد. بنابر گزارش دولت هند در همین مدت زمان ۲۲۶۳ هندی هم قربانی کووید۱۹ شدهاند. آماری که باز هم نسبت به روز گذشته افزایش نسبی دارد.
بحران اکسیجن
دکتر آتول گوجیا، از مشاوران شفاخانه سر گانجا رام در دهلی به بیبیسی گفته افزایش ناگهانی تعداد بیماران کرونا باعث پر شدن همه تختهای اورژانس این شفاخانه شده است.
"ما از تختهایی که قابلیت ارایه اکسیجن به بیماران داشته باشند، تعداد زیادی نداریم و آنچه داریم هم اکنون کاملا پر شده است. برخی از بیماران با کپسول اکسیجن خودشان و یا بدون اکسیجن به شفاخانه مراجعه میکنند. ما میخواهیم به آنها کمک کنیم اما تخت کافی نداریم و اگر هم تختی فراهم کنیم ذخیره اکسیجن نداریم."
"تمام تلفنهای ما مشغول و در حال پاسخگویی به متقاضیان است. مردم بدون وقفه به خط کمک ما زنگ میزنند. بیرون شفاخانه موجی از بیماران و آمبولانسها صف کشیدهاند. بیماران منتظر پذیرش در شفاخانه هستند اما موضوع این است که ما جای خالی نداریم".
"تلاش ما این است که جا باز کنیم. بیماران را در حداقل زمان ممکن بعد از تثبیت وضعیت جسمیشان مرخص میکنیم تا برای بیماران جدید تخت مهیا کنیم اما اوضاع در حال حاضر بسیار دشوار است." سوتیک بیسواس، گزارشگر بیبیسی در هند میگوید هر آنچه اقلام پزشکی ضروری که ممکن است شفاخانهها نیاز داشته باشند، با کمبود روبرو یا نایاب شده است. "دیوان عالی هند وضعیت اضطراری اعلام کرده است اما این "فراتر از وضعیت اضطراری" است. این از وضعیت اورژانس گذشته؛ این آن طور که یکی از ویروس شناسان بزرگ هند میگوید "فروپاشی کامل یک سیستم لعنتی" است. در بمبئی و دهلی که دو نقطه اصلی بحران هستند، حالا زنده ماندن "یک نعمت" محسوب میشود.
هند تاکنون بیش از ۱۶ میلیون مبتلا به کووید ۱۹ شناسایی کرده و شمار جان باختگان این ویروس در هند هم اکنون به ۱۹۰ هزار نفر رسیده است که بعد از امریکا رتبه دوم را در جهان دارد.
آیا واکسین کافی در دسترس است؟
هند برنامه واکسیناسیون گسترده در این کشور را آغاز کرده، اما فقط تعداد اندکی از جمعیت این کشور تاکنون علیه کرونا واکسینه شدهاند. مقامات اعلام کردهاند که تا اول ماه آینده میلادی (یک هفته دیگر)، برای تمامی افراد بالای ۱۸ سال واکسین در دسترس خواهد بود. این در حالی است که به گفته متخصصان، هند ۶۰۰ میلیون دوز برای افراد واجد شرایط در اختیار ندارد. کارشناسان صحی گفتهاند که این کشور حفاظتها در مقابل همه گیری کرونا را کاهش داده و با برداشتن محدودیتها اجازه انجام گردهمایی هایی بزرگ را داده که این امر منجر به شیوع مجدد کووید در این کشور شده است.