صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۳۰ میزان ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

افزایش بی‌سابقه بودجه نظامی کشورهای جهان به‌رغم بحران کرونا

افزایش بی‌سابقه بودجه نظامی  کشورهای جهان به‌رغم بحران کرونا

بر اساس آخرین آمار منتشر شده، کشورهای جهان در سال ۲۰۲۰ حدود ۲۰۰۰ میلیارد دالر صرف بودجه نظامی خود کرده‌اند. اختصاص چنین بودجه‌ای برای تجهیز نظامی کشورهای جهان در یک سال امری بی‌سابقه بوده است.
انستیتوت بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم (سیپری) گزارش سالانه خود را درباره بودجه نظامی و دفاعی کشورهای مختلف جهان منتشر کرده است.
بر اساس گزارش سیپری، کشورهای جهان در سال ۲۰۲۰ مجموعا بودجه‌ای معادل ۱۹۸۱ میلیارد دالر صرف خرید تسلیحات کرده‌اند. به این ترتیب، شیوع ویروس کرونا و بحران اقتصادی برخاسته از آن تاثیری بر هزینه‌های تسلیحاتی کشورهای جهان نداشته است.
اختصاص چنین بودجه‌ای برای تقویت توان نظامی از سوی کشورهای جهان از زمان تهیه گزارش‌های انستیتوت سیپری در سال ۱۹۸۸ تا کنون بی‌سابقه بوده است.
همین گزارش حکایت از آن دارد که بودجه نظامی کشورهای جهان در سال گذشته میلادی حدود دو و نیم درصد کل تولید ناخالص اجتماعی جهان بوده است.
هند در رده سوم، عربستان در رده ششم
ایالات متحده امریکا با اختصاص ۷۷۸ میلیارد دالر بیشترین میزان بودجه نظامی را داشته است. به این ترتیب ۳۹ درصد کل هزینه‌های نظامی سال ۲۰۲۰ مربوط به خرید تسلیحاتی امریکا می‌شود.چین نیز با اختصاص ۲۵۲ میلیارد دالر بودجه نظامی در رده دوم قرار دارد. پس از آن هند با صرف حدود ۷۳ میلیارد دالر در رده سوم قرار گرفته است. روسیه با حدود ۶۲ میلیارد دالر و بریتانیا با بیش از ۵۹ میلیارد دالر در رده‌های بعدی قرار دارند. باید یادآور شد که به‌رغم کاهش هزینه‌های تسلیحاتی عربستان، این کشور با صرف ۵۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دالر در رده ششم قرار دارد.
به این ترتیب، بودجه نظامی این شش کشور مجموعا ۶۵ درصد کل هزینه‌های نظامی سال ۲۰۲۰ را به خود اختصاص داده است.