صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

امریکا کمک نظامی به جمهوری آذربایجان را ادامه می دهد

امریکا کمک نظامی به جمهوری آذربایجان را ادامه می دهد

بنا بر گزارش ها، دولت جو بایدن به کنگره اطلاع داده است که معافیت جمهوری آذربایجان از قانون منع کمکهای ایالات متحده به این کشور و ارمنستان بر سر منطقه مورد مناقشه قرهباغ را تمدید می کند.
در پی درگیری های سال گذشته جمهوری آذربایجان و ارمنستان گروهی از قانونگذاران امریکایی به ویژه در حزب دموکرات خواهان تعلیق کمک های امریکا به جمهوری آذربایجان و تحریم این کشور و متحد اصلی آن یعنی ترکیه شده بودند.
تمدید معافیت مذکور در ظرف دو دهه اخیر به دولت فدرال اجازه داده است که در صورت تایید وزیر امور خارجه مبنی بر این که کمکهای نظامی امریکا به درگیری در قره باغ دامن نمی زند، جمهوری آذربایجان می تواند از این کمک ها برخوردار شود.
به گزارش سایت خبری هیل که اخبار کنگره را از نزدیک دنبال می کند، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه امریکا، در نامه ای مورخ ۲۶ اپریل به کنگره گفته است که کمکها به جمهوری آذربایجان «تلاشهای جاری برای مذاکره در مورد حل و فصل صلح آمیز بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان را تضعیف نمی کند یا برای اهداف تهاجمی علیه ارمنستان بکار نمی رود.»
جامعه ارامنه امریکایی روز سه شنبه (۴ می) این تصمیم دولت جو بایدن را که اخیرا قتل عام ارامنه در سال ۱۹۱۵ را نسلکشی توصیف کرد قویا محکوم کرد. موضع گیری هفته گذشته آقای بایدن با واکنش الهام علی اف، رئیس جمهوری آذربایجان و و رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه مواجه شد که آن را قویا محکوم کردند و یک «اشتباه تاریخی» خواندند.
آرام همپاریان، مدیر اجرایی شورای ملی ارمنستان امریکا، سه شنبه در بیانیهای گفت: «به رسمیت شناختن نسل کشی ارامنه از طرف امریکا مسئولیت هایی را به همراه دارد که شامل تجهیز و کمک به جمهوری آذربایجان برای تمام کردن این جنایت نمی شود.»
او افزود: «هر اقدامی توسط رئیس جمهور بایدن که چراغ سبز کمکهای ایالات متحده به حکومت [الهام علی اف] را بدهد، با موضع گیری صریح او [بایدن] و عمیق تر از آن، با روح اقدام اخیر وی در به رسمیت شناختن نسل کشی ارامنه مغایرت دارد.»
یک سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا در واکنش به نشریه هیل گفته است که برنامههای کمک امنیتی ایالات متحده به ارمنستان و جمهوری آذربایجان برای افزایش ثبات منطقهای طراحی شده است و به دقت کنترل می شود تا اطمینان حاصل شود که مانع تلاشهای مداوم برای حل مسالمت آمیز درگیری دو طرف نشود.
آنتونی بلینکن همچنین به کنگره اعلام کرده است که ارائه کمکهای ایالات متحده به جمهوری آذربایجان برای حمایت از تلاشهای ایالات متحده در مقابله با تروریسم بین المللی ضروری است.
درگیریهای خونین سال گذشته در قرهباغ پس از چند هفته با میانجی گری روسیه خاتمه یافت و رهبران دو کشور در نهایت در کرملین، یک قرارداد صلح امضاء کردند.
منطقه قرهباغ در نظام بینالمللی به عنوان بخشی از خاک آذربایجان شناخته میشود اما اکثریت غالب ساکنان آن ارمنیتبارند و به لحاظ زبانی و فرهنگی خود را به ارمنستان نزدیک میدانند.