صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۱۳ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

انتقاد چین از رویکرد "تقابل جویانه" اتحادیه اروپا

انتقاد چین از رویکرد

اتحادیه اروپا از پیشبرد توافق سرمایهگذاری با چین خودداری ورزیده است. سیاستی که ناخشنودی چین را در پی داشته است. پارلمان اروپا پیشبرد این توافق را منوط به رفع تحریمها علیه شماری از سیاستمداران اتحادیه اروپا کرده است.
واکنش چین به تصمیم پارلمان اروپا تند و توام با انتقاد بوده است. موضوع بر سر اجرای توافق سرمایهگذاری اتحادیه اروپا با چین است. توافقی که قرار است فعالیت و بازرگانی خارجی اروپا و چین را هماهنگ کند.
سایت "تاگسشاو" وابسته به شبکه یک تلویزیون آلمان روز شنبه ۲۲ می با انتشار گزارشی از پکن به واکنش دولت چین نسبت به تصمیم پارلمان اروپا پرداخته است.
پارلمان اروپا روز پنجشنبه ۲۰ می رای به توقف مذاکرات ناظر بر توافق سرمایهگذاری مشترک با چین داد. دو روز پس از آن، چین نسبت به این تصمیم واکنش نشان داد و آن را سیاستی "تقابلجویانه" و از موضع بالا خواند.
ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت: «این توافق، توافقی سنجیده است و هر دو طرف از آن سود می‌‌برند و نمیبایست به آن به عنوان هدیه یک طرف به طرف دیگر برخورد کرد.»
سخنگوی وزارت امور خارجه چین تاکید کرد که آن کشور خواستار همکاری با اتحادیه اروپا است و ابراز امیدواری کرد که اروپا نیز سیاست مشابهی در قبال چین در پیش گیرد.
اختلاف بر سر چیست؟
موضوع بر سر تحریم چهار سیاستمدار اتحادیه اروپا از سوی دولت چین است. این افراد در ارتباط با سرکوب خشن مسلمانان اویغور از دولت چین انتقاد کرده بودند.
چین در واکنش به این اظهارات، سفر این افراد به چین را ممنوع کرده بود. پارلمان اروپا نیز در حمایت و دفاع از این چهار سیاستمدار اروپایی، پیشبرد گفتوگوها بر سر توافق سرمایهگذاری با چین را به حالت تعلیق در آورد.
چین استفاده از این حربه را تلاشی برای تحت فشار قرار دادن خود دانسته است. دولت چین منکر سرکوب مسلمانان اویغور است و انتقاد سیاستمداران اروپایی را نوعی دخالت در امور داخلی کشور خود تلقی میکند.
یورگ ووتکه، رئيس اتاق بازرگانی اتحادیه اروپا از تصمیم پارلمان اروپا مبنی بر قطع گفتوگوها بر سر توافق یاد شده حمایت کرده است.
رئیس اتاق بازرگانی اتحادیه اروپا گفته است: «من امیدی به از سر گیری سریع این توافق در شرایط کنونی ندارم. ما هفت سال بر سر این قرارداد با چین مذاکره کردیم و شاید باید هفت سال دیگر صبر کنیم، تا چنین توافقی زمانی به ثمر بنشیند.»