صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۳۰ میزان ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

اتحادیه اروپا دولت بلاروس را به هواپیماربایی متهم کرد

اتحادیه اروپا دولت بلاروس را به هواپیماربایی متهم کرد

فرود اجباری یک هواپیمای مسافربری و بازداشت یک وبلاگ‌نویس مخالف حکومت بلاروس خشم کشورهای غربی را برانگیخت. اتحادیه اروپا تهدید کرده که این اقدام پیامدهای سختی برای رژیم لوکاشنکو در پی خواهد داشت.
اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا بازداشت رومان پروتاسویچ، روزنامه‌نگار و وبلاگ‌نویس منتقد رژیم بلاروس در فرودگاه مینسک ر اقدامی "ظالمانه و غیرقانونی" خواند و خواستار آزادی فوری او شد.
روز گذشته، یک‌شنبه دوم جوزا (۲۳ می) یک هواپیمای مسافربری شرکت رایان‌ایر در مسیر پرواز بین پایتخت‌های یونان و لیتوانی با ترفند وجود بمب در هواپیما مجبور به فرود در فرودگاه پایتخت بلاروس شد و پس از آن ماموران امنیتی یکی از مسافران را که از فعالان مخالف حکومت است بازداشت کردند.
رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا در یک پیام توئیتری این اقدام را به عنوان آدم‌ربایی به شدت محکوم کرد و نوشت مسئولان این اقدام باید تحریم شوند.
در میان ۱۲۳ مسافر هواپیمای شرکت رایان‌ایر تعدادی شهروند امریکا نیز حضور داشته‌اند. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا دخالت جنگنده‌های نیروی هوایی بلاروس در فرود اجباری این هواپیما را "عمیقا نگران‌کننده" خواند و این اقدام را به شدت محکوم کرد.
"هواپیماربایی با اهداف تروریستی"
وزیر خارجه لیتوانی می‌گوید درباره این "رویداد بی‌مانند" با معاون بلینکن تلفنی صحبت کرده و معتقد است که این اقدام باید با واکنش قاطع بین‌المللی روبرو شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، سارنوالی کل لیتوانی برای پیگیری این ماجرا یک پرونده قضائی تشکیل داده و می‌گوید اقدام رژیم بلاروس می‌تواند مصداق "هواپیماربایی با اهداف تروریستی" باشد که ناقض تمام توافق‌نامه‌ها و معاده‌های بین‌المللی خواهد بود.
اینگریدا سیمونیت، نخست‌وزیر لیتوانی از جامعه جهانی خواسته برای جلوگیری از تکرار چنین حوادثی اقدام فوری کند. او از بررسی این موضوع در نشست آینده سران اتحادیه اروپا در بروکسل خبر داد.
شارل میشل، رئیس شورای اروپا تائید کرده که مجبور کردن هواپیمای مسافربری به فرود در فرودگاه مینسک و بازداشت منتقد حکومت لوکاشنکو در اجلاس سران اتحادیه بررسی و درباره تحریم‌های احتمالی تصمیم‌گیری خواهد شد.
اتحادیه اروپا سال گذشته و در واکنش به انتخابات مناقشه‌برانگیز ریاست جمهوری در بلاروس و سرکوب خشونت‌آمیز معترضان تحریم‌هایی علیه شماری از شخصیت‌های سیاسی و نظامی ارشد این کشور اعمال کرد.