صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۳۰ میزان ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

پدافند امریکا دو پهپاد را روی پایگاه عین‌الاسد عراق سرنگون کرد

پدافند امریکا دو پهپاد را روی پایگاه عین‌الاسد عراق سرنگون کرد

ارتش عراق اعلام کرد که بامداد روز یکشنبه دو پهپاد در آسمان پایگاه نظامی عین‌الاسد، محل استقرار نیروهای امریکایی، رهگیری و منهدم شده‌اند.
به گفته مرکز اطلاع‌رسانی امنیتی عراق سیستم پدافند هوایی C-RAM ارتش امریکا در پایگاه عین‌الاسد در ولایت انبار ساعت سی دقیقه بامداد روز یکشنبه ۶ جون به وقت محلی این دو پهپاد را سرنگون کرده است.
امریکا حدود یک سال پیش این سامانه دفاع موشکی را برای مقابله با حملات راکتی در پایگاه عین‌الاسد و همین طور اربیل مستقر کرد.
وین ماروتو، سخنگوی ائتلاف به رهبری امریکا در عراق گفت که روز شنبه هم یک راکت بر فراز فرودگاه بغداد منهدم شد.
تا کنون هیچ گروهی مسئولیت این حملات را بر عهده نگرفته است.
پایگاه عین‌الاسد حدود یک ماه پیش هم هدف حمله یک هواپیمای بدون سرنشین قرار گرفت که تلفاتی به جا نگذاشت.
از ابتدای سال ۲۰۲۱ حدود ۴۰ حمله به منافع و پایگاه‌های امریکایی در عراق صورت گرفته است.
امریکا غالبا گروه‌های وابسته به ایران را مسئول حملات به منافع و پایگاه‌های خود در عراق معرفی می‌کند.
در بسیاری از این حملات کاروان‌های نظامی هدف قرار گرفته‌اند و در ۱۴ مورد این حملات با راکت صورت گرفته است.
نیروهای وابسته به ایران در عراق مسئولیت بعضی از این حملات را بر عهده گرفته‌اند که به گفته آنها با هدف بیرون راندن نیروهای خارجی انجام می‌شود. روزنامه نیویورک تایمز دو روز پیش در گزارشی از نگرانی مقام‌های امریکایی از روند فزاینده حملات گروه‌های مرتبط با ایران به اهداف امریکایی در عراق با استفاده از سلاح‌های پیچیده‌تر خبر داد.
مقام‌های امریکایی به این روزنامه گفته‌اند که اجزایی از پهپادهای مورد استفاده در حملات اخیر را یافته‌اند و بررسی‌های اولیه روی آنها نشان می‌دهد که این پهپادها یا در ایران ساخته شده یا با کمک فنی ایران تولید شده است.
نیروهای ائتلاف برای مبارزه با گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) به عراق اعزام شدند؛ جنگی که عراق در سال ۲۰۱۷ در آن اعلام پیروزی کرد.
با وجود این هنوز ۲۵۰۰ نیروی نظامی امریکایی در عراق هستند و تعداد کل نیروهای ائتلاف به ۳۵۰۰ نفر می‌رسد.