صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

رایان کراکر: طالبان در کنفرانس بن دوم شرکت ندارد

رایان کراکر:  طالبان در کنفرانس بن دوم شرکت ندارد

رایان کراکر، سفیر آمریکا در کابل گفت در کنفرانس بن موسوم به بن دوم که قرار است تشکیل شود، طالبان اشتراک نخواهند داشت. اما وی تاکید کرد که در این کنفرانس جامعۀ جهانی حمایتشان از پروسۀ صلح افغانها را اعلام خواهند کرد و به طالبان پیام خواهند داد که به جز مصالحه و برگشت به زندگی عادی گزینۀ دیگری ندارند.

سفیر آمریکا همچنین گفت دولت‌های آمریکا، افغانستان و پاکستان هیچ یک نمی‌خواهد که طالبان دوباره قدرت را در افغانستان بدست گیرند. سفیر جدید آمریکا برای افغانستان می‌گوید در کنفرانس بن دوم که قرار است در اواخر سال جاری میلادی دایر شود و از سوی افغانها رهبری خواهد شد، طالبان در این کنفرانس حضور نخواهند داشت.

آقای کراکر گفت در این کنفرانس بیش از ۹۰ وزیر خارجۀ کشور های مختلف شرکت می‌کنند. او گفت: من فکر نمی‌کنم کسی طرفدار این باشد که طالبان دوباره قدرت را در افغانستان بدست گیرند. افغانها نمی‌خواهند، آمریکایی‌ها نمی‌خواهند و پاکستانی ها نیز نمی‌خواهند. باید به یاد داشت که پاکستان در جنگ علیه همین شورشی ها حدود سه هزار سربازش را از دست داده است. به خاطر داشتن این نکته مهم است.

سفیر آمریکا در افغانستان در ادامه گفت که پیش شرط های واضحی نیز برای پیوستن طالبان به پروسۀ صلح وجود دارد. او گفت در صورتیکه طالبان می‌خواهند با پروسۀ صلح بپیوندند باید روابط خود را با القاعده قطع کنند، از خشونت دست بردارند و قانون اساسی افغانستان را پذیرفته و حقوق زنان را رعایت کنند.

آقای کراکر همچنین گفت که قبل از کنفرانس بن دوم در ماه نومبر امسال کنفرانس استانبول دایر می‌شود. او گفت که در این کنفرانس کشور های همسایۀ افغانستان تعهد خواهند کرد که از پروسۀ صلح در این کشور حمایت کنند.
سفیر آمریکا در ادامه گفت که پاکستان می‌تواند نقش مهمی در پروسۀ صلح افغانها داشته باشد و گفت انتظار دارد که پاکستان در این پروسه همکاری کند.


آقای کراکر در ادامه گفت در نتیجه تلاش‌های مشترکی که علیه طالبان صورت گرفته، طالبان تضعیف شده اند و توان رویارویی در جبهۀ جنگ را از دست داده اند. وی گفت به همین دلیل اخیرا طالبان تاکتیک جنگی خود را تغییر داده و بیشتر به بمبگذاری‌ها و حملات انتحاری اتکا دارند.

به گفته برخی از ناظران اگر چه دولت‌های افغانستان و آمریکا همواره گفته اند که نمی‌خواهند طالبان دوباره در افغانستان به قدرت برسند؛ اما تلاش ها برای مصالحه نشان می‌دهد که حکومت افغانستان و جامعۀ جهانی طرفدار مشارکت طالبان در ساختار سیاسی افغانستان هستند.(بی بی سی)