صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۶ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

وزارت داخله: تعليم و تربيۀ پوليس در اولويت قرار دارد

وزارت داخله: تعليم و تربيۀ پوليس در اولويت قرار دارد

وزارت امورداخله ميگويدکه ٥٢ هزار تن از نيروهاى پوليس سواد ندارند؛ اما تا چندماه آينده از اين جمله ٣٦ هزار تن آنها از کورس هاى سوادآموزى فارغ خواهند شد. براساس آمار تازه اى که از سوى اين وزارت ارائه شده است، تعداد پوليس ملى به حدود ١٥٠ هزارتن ميرسد که ٩٢ هزارتن آنها، باسواد و بقيه از نعمت سواد محروم اند؛ صرف بيش از پنجهزار پوليس تا حال سواد (خواندن و نوشتن) آموخته اند.

اما وزارت داخله ميگويدکه تعليم و تربيۀ پوليس، در اولويت کاری آنها قراردارد.

مجتبى پتنگ قوماندان عمومى تعليم و تربيۀ وزارت امور داخله، به آژانس خبرى پژواک گفت که پوليس هاى بيسواد، در زمان فراگيرى تعليمات و وظايف خود بامشکلات زيادى مواجه ميشوند؛ به همين دليل است که تعليم و تربيۀ آنها را در ارجحيت قرارداده اند.

وى افزود کسانى که ازکورس هاى آموزشى فارغ ميشوند، در ولايات مختلف به وظايف گماشته ميشوند. پوليسى که از نعمت سواد محروم است، در آموختن مهارتهاى نظامى مشکل داشته؛ اما پوليس باسواد،اين مهارت ها را خوب آموخته ميتواند.
قوماندان عمومى تعليم و تربيۀ وزارت داخله تاکيد کرد: تازمانيکه منسوبين پوليس باسواد نشوند، شامل کورس هاى دروس نظرى نميشوند.

پتنگ علاوه کردکه کوشش ميشود سطح دانش نيروهای پوليس بالا برده شود تا آنها بتوانند وظايف شانرا به خوبى به پيش ببرند.

برخى مردم از پوليس بيسواد شکايت داشته، ميگويند: پوليسى که سواد ندارد، نسبت به پوليس با سواد، کمتر ميتواند درک کند که با مردم چگونه برخورد داشته باشد.

غلام محمد٣٥ساله، باشنده حصۀ اول خيرخانۀ شهرکابل ميگويدکه بيسوادى پوليس، نه تنها مشکل براى خود پوليس، بلکه براى مردم نيز ميباشد.

وى به پژواک گفت: پوليسى که بيسوادباشد، نميتواندوظيفۀ خود را به درستى اجرا نمايد، عدم آشنايى پوليس با قانون، او را از برخورد خوب با مردم دور نگهميدارد و نمى داند که احترام به آزادى شهروندان يعنى چه؟ ازاينرو است که باعث فاصله ميان مردم و پوليس ميشود.

اين شهروند ادعا کرد که تاحال معيار براى استخدام پوليس تعيين نشده و هرفرد به هرسويه و هرشکلى که باشد، ميتواندبه صفوف پوليس جذب شود.

وى به اين عقيده است که اجراآت غيرقانونى پوليس، ناشى از بيسوادى و عدم آگاهى از وظايف اصلى آنها بوده و تازمانى که پوليس، از نعمت سواد برخوردارنشود، مردم نميتواند برآنها اعتماد داشته باشد.

اميد ٢٤ ساله که در سمت زيرزمينى ده افغانان کابل دستفروشى ميکند، گفت که پوليس ملى تاحال نتوانسته وظيفۀ خود را بشناسد وکار چندارگان را به پيش ميبرد.

وى علاوه کرد: وظيفۀ پوليس تامين امنيت مردم است، نه اينکه کراچى ها و دستفروشا ره بدوانه و آنها ره لت وکوب کنه.

اين جوان دستفروش افزودکه پوليس، وظيفۀ شاروالى و ترافيک را نيز انجام ميدهد.

اما غلام صديق صديقى سخنگوى وزارت داخله گفت که درسال گذشته، بيش از دوهزارتن از منسوبين پوليس که برخورد و عملکردشان بامردم خوب نبود، بازداشت و به ارگان هاى عدلى وقضايى معرفى شده اند.

وى افزود: سوادآموزى جزء نصاب تعليمى پوليس شده و مضامينى که در مورد احترام به حقوق بشر و احترام به مردم ميباشدنيز شامل نصاب تعليمى گرديده است.

صديقى پذيرفت که فعلاً در صفوف پوليس ملى، افرادى وجود دارندکه عملکردشان قابل قبول مردم نيست؛ اما شايداين افرادزيادنباشندو به مراتب کم شده باشند.

به گفتۀ سخنگوى وزارت داخله، در صفوف پوليس ملى هنوزهم شمارى از افراد وجود دارندکه ميخواهندتمام تلاش هاى وزارت داخله را ضرب صفر کنند؛ اماوى در اين مورد معلومات نداد.

لومړى ساتنمن عبدالحميديکتن از منسوبين وزارت داخله نيز به اين نظراست که پوليس باسواد، ميتواند بامردم رفتار خوب نمايد و مردم نيز از آنهاحمايت خواهندکرد.

وى گفت: اگرپوليس، باسواد باشد و بامردم رويۀ خوب کند، ميتواند درتامين امنيت رول مهم داشته باشد و مردم نيز با پوليس همکار مى باشند.

اين افسر افزود: شش ماه کورس خواندم و به رتبه دريم ساتنمن فارغ شدم و از وظيۀ خود راضى استم.

اما يکتن ديگر از منسوبين پوليس ملى که نخواست نامش گرفته شود، درساحۀ ده افغانان شهرکابل گفت که از بيسوادى خود رنج ميبرد و در بعضى اوقات بامشکلات نيز روبرو ميگردد.

وى افزود: بيشتر ده شار ده وظيفه ميباشم و وختى موترها ره تلاشى ميکنم و دريورا، اسناد خوده بريم ميتن؛ از اى که خانده نميتانم بسيار رنج ميبرم.

اين پوليس بيسواد علاوه کرد که اگر اسناد موترها درست باشد و ياغلط، نميداند و اين کار باعث مشکلات برايش ميشود.

موصوف آرزو دارد که روزى بتواندباسواد شده و مانندپوليس ملى واقعى، درخدمت مردم خود باشد.

داکترنجيب الله نيکزادمعاون مطبوعات وزارت امور داخله گفت که که پروسۀ سوادآموزى پوليس، از سال گذشته بدينسو آغاز شده و تاکنون، بيش از ٥١٠٠ پوليس کورس هاى سواد آموزى را سپرى نموده اند.

وى علاوه کردکه دورۀ سوادآموزى پوليس ملى، ٩ ماه را در بر ميگيرد و نصاب تعليمى معارف براى شان تدريس ميشود.

به گفتۀ نيکزاد ٣٦ هزار پوليس ديگر، درکورس هاى سوادآموزى تحت آموزش بوده و قرار است که تا چند ماه ديگر، از اين کورس ها فارغ شوند.

نامبرده علاوه کرد که در آينده، کورسهاى سواد آموزى را براى ساير پوليس هاى بيسواد نيز داير خواهند کرد تا اين مشکل حل گردد.

بر اساس توافق جامعۀ جهانى بادولت افغانستان، تعدادپوليس ملى تاسال ٢٠١٤ ميلادى به ١٦٠هزار تن خواهدرسيد.

همچنان آيساف سواد آموزى نيروهاى افغان را يک پروگرام اجبارى و آنرا عنصراساسى براى توانا ساختن يک نيروى مسلکى ميداند.

کارستين جکوبسنCarsten Jacobson سخنگوى آيساف در نشست خبرى (١٤سنبله) گفت که تاماه اگست سال روان، بيش از ١٢٦ هزار تن ازنيروهاى امنيتى افغان، کورس هاى سوادآموزى را تکميل نموده اند.