صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۳۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

دهقانان بامیان ازکاهش قیمت کچالو شاکی اند

دهقانان بامیان ازکاهش قیمت کچالو شاکی اند

شمار زیادی از دهاقانان ولایت بامیان می گویند که از دوهفته بدینسو قیمت کچالو که عمده ترین محصول زراعتی این ولایت به شمار می رود رو به کاهش است.

به گفته آنان،قیمت کچالو در بازار این ولایت 30 درصد کاهش یافته که این مسئله سبب متضرر شدن تعداد زیادی از دهاقانان شده است.

محمدامین یکی از دهقانان ولسوالی یکه ولنگ بامیان به آژانس خبری وخت گفت که تا دو هفته قبل یک سیر(هفت کیلوگرام) کچالوی وارداتی از کابل در بازارهای این ولایت به 150-افغانی به فروش می رسید اما در حال حاضر یک سیر کچالوی تولیدی ولسوالی یکه ولنگ به 50- افغانی فروخته می شود.

در همین حال عبدالخالق یکی دیگر از دهاقین بامیان پایین آمدن نرخ کچالو را سبب متضرر شدن خویش دانسته و علاوه کرد: دوهفته قبل یکی از خریداران کچالو به من پنج هزار افغانی بیانه داد تا حاصلات کچالویم را به کس دیگری نفروخته و سیر 72 - افغانی به او بفروشم، لیکن با کاهش قیمت کچالو، اثری از وی نیافتم.

در عین حال محمدتقی دهقان دیگری از قریه سرآسیاب مرکز بامیان به آژانس خبری وخت گفت: در سال های گذشته قبل از اینکه فصل حاصل برداری فرا برسد، تاجران زیادی سراغ زمین داران می آمدند، اما در سال روان تا هنوز خریداری برای محصولات کچالوی ما پیدا نشده است.

با این حال قربانعلی حقجو مدیر عمومی کوپراتیف های زراعتی بامیان کاهش نرخ کچالو در این ولایت را بی سابقه خوانده و اضافه کرد: عمده ترین دلیل پایین آمدن قیمت کچالو در این ولایت، وارد شدن کچالوی ایرانی و پاکستانی به بازارهای افغانستان می باشد.

حقجو در ادامه سخنانش افزود در صورتیکه دولت از وارد کنندگان کچالوی خارجی مالیات بگیرد، نرخ کچالوی وطنی در بازارهای کشور ثابت باقی خواهد ماند.

اما محمد طاهر عطایی رییس زراعت بامیان، بی نظمی های تاجران محلی را نیز سبب کاهش قیمت کچالوی این ولایت دانسته و به آژانس خبری وخت گفت: در دو هفته گذشته روزانه بیش از صد لاری کچالو از کشورهای خارجی به بازارهای کشور وارد می شدند که این خود دلیل دیگری است تا قیمت کچالوی تولیدی بامیان سیر نزولی را در پیش گیرد.

این در حالیست که در سال های گذشته حدود 200 تا 250 هزار تن محصولات کچالوی بامیان به بازارهای داخلی و خارجی صادر می شد، اما با آنکه در اوایل سال خوشبینی هایی مبنی بر ازدیاد حاصلات کچالوی بامیان در بین دهاقین و مسئولین ریاست زراعت این ولایت وجود داشت، نه تنها حاصلات کچالو ازدیاد نیافته بلکه بازار فروش خود را نیز از دست داده است.