صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۷ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

دردسر بانک نوت های جعلی در شهر کابل

دردسر بانک نوت های جعلی در شهر کابل

باشندگان و کسبه کاران شهر کابل از افزایش بانک نوت های جعلی در بازار شکایت دارند و می گویند موجودیت این پول ها از اعتبار پول افغانی کاسته و بر کاروبار روزمره تاثیر منفی گذاشته است.

مقامات بانک مرکزی افغانستان نیز گفته اند که بانک نوت های جعلی چاپ شده و به بازار عرضه شده اند. هرچند مقام ها گفته اند در پیوند به این کار اشخاصی بازداشت شده اند، اما هنوز سر رشته این کار معلوم نشده و جمع آوری بانک نوت های جعلی نیز زمان زیادی در بر خواهد گرفت.

بریالی، یکی از باشندگان کابل می گوید بدون این که متوجه شده باشد در معاملات روزمره فریب اش داده اند و بانک نوت یک هزار افغانی جعلی را تحویلش کرده اند: .

بریالی می افزاید: شب از کسی پیسه گرفتم و این پول (جعلی) را به جانم زد. اگر من ظالم باشم می توانم این را به دکانداران بدهم. دولت باید توجه کند که ریشه این کار در کجاست. این اقتصاد ما را تضعیف می کند .

به گفته بریالی تنها ماشین های صرافی می توانند این پول ها را شناسایی کنند: فقط در بانک بردم، در ماشین کشیدند (که جعلی است). دیگر در هیچ چیز شناخته نمی شود .

داد محمد، یکی دیگر از صرافان شهر کابل می گوید بانک نوت های جعلی به اندازه ای دقیق چاپ شده که تنها صرافان می توانند آنرا بشناسند. او می افزاید: بسیار هزار افغانیگی را چاپ کرده اند که هیچ کس نمی شناسد. پیش از این هم چاپ کرده بودند اما همگی می شناختند، در آب خراب می شد .

شماری از صرافان می گویند بانک نوت های جعلی‌‌ای که به بازار آمده اند از کیفیت خوبی برخوردارند اما در صورتی که دقت شود می توان آن ها را تشخیص داد.

صرافان شهر کابل می گویند شناختن بانک نوت های جعلی توسط مردم عادی و دکانداران کار مشکل و حتا ناممکن است.

داد محمد می گوید آسان ترین راه برای شناسایی بانک نوت های جعلی لمس کردن و یا دست کشیدن بر نوشته های دافغانستان بانک آنها است زیرا در پول های اصلی این نوشته درشت است در حالی که در پول های جعلی این نوشته فرق دارد.

این صراف شهر کابل ادامه می دهد: پیسه جعلی کم رنگ است و نوشته هایش درشت نیست، لشم است. پیسه اصلی نوشته هایش درشت است .

در همین حال شماری از دکانداران و کسبه کاران در شهر کابل می گویند پخش پول های جعلی معاملات آنها را با مشکل رو به رو کرده و در هنگام دادوستد مجبورند همه پول ها را به دقت نگاه کنند.

حفیظ الله، یکی از دکانداران در شهر کابل می گوید دقت در شمارش و پیدا کردن پول های جعلی از یک سو وقت گیر است و از سوی دیگر این نگرانی را به بار می آورد که مبادا بانک نوت جعلی در بین پول هایش پیدا شود و او را به این جرم بازداشت کنند.

او می گوید: هر مشتری را که پول می دهیم دقیق چک (بررسی) می کند. ما دقیق توجه می کنیم که جعلی نبراید برای ما یک دوسیه ساخته نشود و به جان ما نزده باشند .(دویچه وله)