صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

عضویت افغانستان در سازمان 'مشارکت جهانی معارف'

عضویت افغانستان در سازمان 'مشارکت جهانی معارف'

وزارت معارف اعلام کرده که برای نخستین بار عضویت یک سازمان بین المللی حمایت از معارف را بدست آورده است.

این سازمان که به "مشارکت جهانی برای معارف" مسما است، در زمینه فراهم کردن منابع مالی و فنی برای توسعه خدمات آموزش و پرورش در سطح جهان کار می کند.

فاروق وردک، وزیر معارف افغانستان به بی بی سی گفت که این سازمان به حمایت از معارف افغانستان متعهد شده و قرار است به این کشور در زمینه افزایش مراکز آموزشی و مکاتب در سراسر افغانستان کمک مالی کند.

افغانستان عضویت این سازمان را در یک اجلاس بین المللی در دانمارک بدست آورده که نمایندگان پنجاه و شش کشور در آن شرکت داشتند.

افغانستان در سالهای اخیر، پیشرفت های قابل توجهی در زمینه آموزش و پرورش داشته است و براساس آمار، هم اکنون بیش از هشت میلیون نفر در سراسر افغانستان که حدود سی و هشت درصد آن را دختران تشکیل می دهند، به مکتب می روند.

این آمار، ده سال پیش و زمان حکومت گروه طالبان بر اکثریت مناطق افغانستان، به شدت پائین بود.

اما با این حال، وزارت معارف افغانستان می گوید که بیش از چهار میلیون کودک در سراسر افغانستان به دلایل مختلف، از جمله نا امنی و نبود امکانات آموزشی، از رفتن به مکتب محروم هستند.

پنجاه و پنج میلیون دلار

فاروق وردک، وزیر معارف به بی بی سی گفت که امیدوار است عضویت افغانستان در سازمان مشارکت جهانی برای معارف، به بهبود کیفیت و کمیت آموزش و پرورش در افغانستان کمک کند.

آقای وردک گفت که افغانستان خواستار بیش از پنجاه و پنج میلیون دلار کمک از این سازمان شده است تا از آن در زمینه فراهم کردن خدمات آموزشی به کودکانی که به هر دلیلی به آموزش و پرورش دسترسی ندارند، استفاده شود.

او گفت که "نود درصد" امیدوار است که این درخواست پذیرفته شده و این مقدار پول سر از آغاز سال ۲۰۱۲ در اختیار وزارت معارف قرار داده خواهد شد.

با وجود تلاش دولت افغانستان به بهبود خدمات آموزشی در این کشور، کیفیت آموزش در بسیاری از مکاتب در افغانستان قابل نگرانی بوده است.

ناظران می گویند، شماری از معلمان، خود از آموزش کافی برخوردار نیستند و علاوه بر این، مواد درسی در مناطق دورافتاده و ولایات به حد کافی در اختیار دانش آموزان قرار نمی گیرد.

علاوه بر این، مشکلات ناشی از ادامه نا امنی در افغانستان، کماکان تهدیدی سر راه بهبود آموزش و پرورش است. در بسیاری از مناطق، افراد مسلح به ساختمان های مکاتب به ویژه دخترانه آتش زده و معلمان را نسبت به ادامه کار شان تهدید کرده اند.