صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

وزیر خارجه آلمان در جلسه عمومی لویه جرگه اشتراک کرد

وزیر خارجه آلمان در جلسه عمومی لویه جرگه اشتراک کرد

گیدو وستروله، وزیر خارجه آلمان اندکی پیش از آغاز خروج سربازان کشورش از افغانستان و برگزاری کنفرانس بزرگ افغانستان در شهر بن، برای بازدید کوتاهی وارد کابل شد و پس از دیدار با حامد کرزی در جلسه عمومی لویه جرگه اشتراک کرد.

سفر وستروله بیشتر برای مذاکره با مقامات افغانستان در مورد آینده این کشور پس از بیرون رفتن نیروهای رزمی بین المللی می باشد.

درست دو هفته پیش از برگزاری کنفرانس بزرگ افغانستان در بن، گیدو وستروله وزیر خارجه آلمان فدرال برای یک بازدید کوتاه به کابل پایتخت افغانستان رسید. وستروله می خواهد با حامد کرزی رئیس جمهور و زلمی رسول وزیر خارجه افغانستان در مورد تسریع بیشتر آمادگی ها برای ملاقات هیئت های نمایندگی قریب صد کشور مذاکره کند. قرار است در کنفرانس دوم بن دیدگاه هایی برای دوران پس از بیرون رفتن نیروهای رزمی بین المللی از افغانستان تا پایان سال 2014 مطرح گردد.

وستروله جهت آمادگی گرفتن برای این کنفرانس پیش از رسیدن به افغانستان، از پاکستان کشورهمسایه افغانستان بازدید کرد.

وستروله دراسلام آباد پایتخت پاکستان گفت که باید از کنفرانس دوم بن این علامت داده شود که پس از سال 2014 نیز افغانستان به فراموشی سپرده نمی شود. این امر به سود کشورهایی نیز می باشد که در حال حاضر در افغانستان سرباز فرستاده اند. افغانستان نباید دوباره به منطقه عقب نشینی تروریسم جهانی مبدل گردد .

آلمان با اعزام حدود 5 هزار سرباز، سومین کشوری است که بیشترین سربازان را به افغانستان فرستاده است و با کمک 430 میلیون یورو یی خود نیز سومین کشوری است که بزرگترین کمک های مالی را به افغانستان ارائه می دهد. خارج ساختن سربازان ارتش فدرال آلمان هفته آینده آغاز می گردد. تا پایان ماه جنوری قرار است حد اعظم شمار سربازان قطعات نظامی آلمانی در افغانستان تا 4900 نفر کاهش یابد.

در حال حاضر شمار سربازان آیساف در افغانستان که از قریب 50 کشور نمایندگی می کنند، به تقریباً 130 هزار نفر می رسد. اینکه چه شمار این سربازان بعد از پایان عملیات رزمی در سه سال آینده در افغانستان باقی خواهند ماند، تا هنوز معلوم نیست.

دستور کار کنفرانس دوم بن به سه موضوع متمرکز می باشد. این موضوعات عبارت از انتقال مسوولیتهای امنیتی به نیروهای پولیس و اردوی ملی افغانستان، آشتی بین گروه های متخاصم در افغانستان و تعهدات درازمدت جامعه بین المللی دولت ها در برابر افغانستان می باشند.

در ده سال گذشته یک سلسله کامل کنفرانس ها پیرامون افغانستان برگزار شده اند که نخستین آنها در سال 2001 در منطقه پترزبرگ شهر بن بود. نتیجه این کنفرانس عبارت از یک برنامه تدریجی جهت تاسیس یک حکومت مشروع دموکراتیک بعد از سرنگونی طالبان در افغانستان رود.(دویچه وله)