صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱۱ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

مرکز علم و فرهنگ روسيه در کابل مجدداً ساخته ميشود

مرکز علم و فرهنگ روسيه در کابل مجدداً ساخته ميشود

ایگور چیخرینوف مشاور فرهنگی سفارت فدراسیون روسیه در افغانستان میگوید که روابط بين افغانستان و روسيه با داشتن سابقه طولانی و ريشه های عميق راه های سخت و مشکلی را در مسير انکشاف خود طی کرده وفراز و نشييب ها را پشت سر گذاشته است. روسيه حتی در سختترين لحظات طرفدار توسعه و شکوفايی افغانستان بعنوان يک دولت دوست با تاريخ کهن باقی مانده است.

همين طور در خانه علم و فرهنگ اتحاد شوروی سابق که اساس آن در سال ١٩٨٢ ميلادی گذاشته شده است، بنياد های مورد ضرورت برای تأمين همکاری های مشترک در عرصه های فرهنگی و بشردوستی بين دوکشور ايجاد گرديده بود. اين مرکز طی مدت طولانی منحيث جزيره صلح، و آرامش تا زمانی باقی ماند که جنگ های خونين کشور را از هم دريدند.

خانه علم و فرهنگ اتحاد شوروی که از سنگ و مرمر ساخته شده و از داخل توسط تخته های حکاکی شده ای چوبی و منظره های موزائیک تزئين گرديده بود، نه تنها سيمای با عظمت شهر کابل، پايتخت افغانستان را با منظره خود تزئين کرده بود، بلکه در آن زمان بعنوان سمبول دوستی بين ملت های افغانستان و روسيه تلقی ميگرديد.

اين خانه کليه امکانات را برای استراحت و انکشاف همه جانبه در برداشت. در مرکز فرهنگی تالار های بزرگ و کوچک سينما و کنسرت با گنجايش ٣٠٠ و ١٢٠ نفر، يک تالار کنفرانس با گنجايش ٤٠ نفر، يک سالون موسيقی، يک استوديوی هنری و دو تالار نمايشگاه در دسترس علاقمندان و مراجعين قرار داشتند. کتابخانه اين مرکز با اضافه تر از ٣٠ هزار جلد کتاب از محبوبيت هميشگی و مداوم در بين افغان ها برخوردار بود.

چهار صنف درسی و اطاق زبان مجهز با وسايل عصری در آن زمان ها بمنظور پيشبرد امور درسی و متوديکی، تدريس زبان روسی در خانه علم و فرهنگ مورد استفاده قرار داشتد. علاقمندی افغان به فرهنگ و زبان روسی در ريشه های گذشتهء دوملت فرو رفته است.

به گفته مشاور فرهنگی سفارت روسیه در کابل برنامه ها برای باشندگان و مهمانان شهر کابل تدوير ميگرديدند و محافل فرهنگی و اجتماعی مانند شب نشينی های هنری، ديدار ها با هنرمندان، نمايشگاه های نقاشی و کتاب، نمايشگاه های عکاسی، پارچه های تمثيلی و همچنان محافل معرفت و آشنايی و ميز های مدور بطور منظم برنامه ريزی ميگرديد.

عمارت خانه علم و فرهنگ در جريان جنگ های داخلی سال های ٩٠ در افغانستان بطور قابل ملاحضه آسيب ديده است و امروز عملاً به يک مخروبه تبديل شده است.

حکومت روسيه در سال ٢٠١٠ فيصله نمود تا به بازسازی خانه سابق علم و فرهنگ اتحاد شوروی منحيث خانه علم و فرهنگ روسيه بپردازد. ساختمان مرکز جديد فرهنگی روسيه عنقريب آغاز ميشود و در سال ٢٠١٤ افتتاح خواهد شد.

فعاليت های مرکز علم و فرهنگ روسيه در راستای تثبيت آگاهی عينی از روسيه امروزی، بنيه های مادی و معنوی آن، حفظ و رشد حضور زبانی و معنوی روسيه ، تحقق اصول ديپلوماسی مردمی در افغانستان بمنظور انکشاف و تقويت دوستی، همکاری ها و حسن تفاهم بين مردمان افغانستان و روسيه بکار برده خواهند شد. مشاور فرهنگی سفارت روسیه در کابل میگوید که

حمايت از زبان روسی، ارتقاء خدمات تحصيلی روسيه، رشدِ همکاری ها بين موسسات تحصيلی افغانستان و روسيه، کورس زبان روسی، پذيرش محصلين در موسسات تحصيلات عالی روسيه، حفظ روابط با فارغ التحصيلان آنها، تأمين روابط با نهضت ها و سازمان های جوانان وظايف عمده و اساسی فعاليت های مرکز علم و فرهنگ روسيه در افغانستان را تشکيل ميدهند.

به گفته اوکار در عرصه های تقويت فرهنگ روسيه، آشنايی جامعه افغانی با ميراث های غنامند فرهنگی و هنر های معاصر اين کشور و همچنان تنظيم و برگزاری جشنواره های مختلف فرهنگی، نمايشگاه ها، کنسرت ها و روز های سينمای روسيه با جلب استادان برجسته از عرصه فرهنگ از توجه چشمگيری در فعاليت های مرکز برخوردار خواهد بود.

تالار ها برای اجرای کنسرت ها و نمايش فلم ها با گنجايش ١٥٠ و ٥٠٠ نفر، تالار بزرگ برای ضيافت ها، کتابخانه با اطاق ويديو و قرائت خانه در دسترس علاقمندان و مراجعين اين مرکز قرار خواهند گرفت. چهار صنفی درسی و يک اطاق مخصوص آموزش زبان با وسايل و دستگاه های مدرن برای تدريس زبان روسی در اين مرکز تجهيز خواهند شد. فعاليت گروه ها و استوديو های هنری و يک صنف رقص نيز در نظر گرفته ميشود.

ایگور چخرینوف یاد آور شد که توسعه همکاری های مشترک فرهنگی و بشردوستانه يکی از مهمترين عناصر برای تقويت مناسبات دوستانه بين افغانستان و روسيه را تشکيل ميدهد که نه تنها باعث پيشرفت و تعميق روابط موجود بين کشور هايمان ميشود، بلکه فرصت ها را برای تشخيص و تعيين خطوط جديد در همکاری ها ميسر ميسازد.(افغانستان)