صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۹ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

داکتر عبدالله : بحث هاى جرگه عنعنوى با آجندا مطابقت نداشت

داکتر عبدالله :  بحث هاى جرگه عنعنوى با آجندا مطابقت نداشت

رهبرايتلاف تغيير و اميد مى گويد که ايجاد پايگاه هاى دايمى امريکا و ساير کشورها در افغانستان به نفع کشور نمى باشد و بحث هاى جرگه عنعنوى با آجنداي جرگه مطابقت نداشت.

لويه جرگه عنعنوى، براى مدت چهار روز به اشتراک بيش از دو هزار تن در کابل تدوير یافت و روز شنبه ، با صدور قطعنامۀ ٧٦ ماده اى، باعقد پيمان ستراتيژيک با ايالات متحدۀ امريکا و ايجاد پايگاه هاى نظامى آن کشور در افغانستان، موافقت کرد.

در قطعنامه، حفظ حاکميت ملى، استقلال افغانستان وغيره شرايطى براى روابط ستراتيژيک با امريکا ذکرشده و در آن آمده است که پيمان ستراتژيک، بايد براى ده سال و قابل تمديد باشد.

همچنان در قطعنامه؛ ضمن تقاضاى کمک امريکا در بخش پروژه هاى زيربنايى و تجهيز نيروهاى امنيتى با افغانستان ، بر ادامه روند برنامه صلح با مخالفين مسلح نيز تاکيد شده است.

کميسيون آمادگى جرگه عنعنوى قبلا هدف تدوير اين جرگه را ارايه مشوره براى دولت در مورد پيمان ستراتيژيک افغانستان با امريکا و برنامه صلح خوانده بود و در جرگه نيز در اين مورد مشوره ها ارايه شد .

اما داکتر عبدالله عبدالله رهبر ائتلاف تغیير و امید دیروز در کابل به خبرنگاران گفت که بحث هاى اشتراک کننده گآن جرگه خلاف آجنداى که در اول ارايه شده بود ، صورت گرفت .

وى که قبل از تدوير، جرگه عنعنوى را غيرقانونى خوانده و در آن شرکت نداشت گفت که رییس جمهور کشور؛ از نام لویه جرگه سؤ استفاده نمود و بايد براى جرگه تدويرشده از نام جرگه مشورتی استفاده می کرد.

رهبر تغیيرو امید می گوید: برگزاری این جرگه در فضای مغشوش جریان داشته ومه فکر نمی کنم کدام موضوع جدید در نظریات اعضای کمیته ذکرشده باشد...

عبدالله اضافه کرد : نام سندی که قراراست میان افغانستان و امریکا به امضا برسد هم واضح نشده است که تحت چه نامی ، پیمان، معاهده ، موافقتنامه و یا اعلامیه به امضا خواهد رسید.

داکترعبدالله افزود،افغانستان ضرورت به جلب همکاری های بین المللی دارد و در اين مورد بايد فیصله ابتدایی را حکومت و فيصله نهايى را شوراى ملى انجام دهد.

رييس جمهور نيز گفته است که فيصله در مورد پيمان ستراتيژيک را بايد شوراى ملى تصويب کند.

نامبرده همچنان تاکید کرد که درموضوعات مورد بحث لويه جرگه ، تنها خود کشورمطرح بحث بود، شروط جانب مقابل امریکا برای مردم و اشتراک کننده گان جرگه ؛ گنگ و مبهم باقی ماند.

داکتر عبدالله آغاز روند گفتگو ها را با کشور پاکستان پذیرفت، اما گفتگو با سران طالب را به دلیل از بین بردن رهبر شورای عالی صلح ؛ بی نتیجه خواند.

وی گفت ،هرگونه گفتگو های که با گروه طالبان صورت می گیرد با يد تحت نظر مردم افغانستان صورت گیرد.