صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

افغانستان: ارزش منابع معدنی ما بیشتر از سه هزار میلیارد دالر است

افغانستان: ارزش منابع معدنی ما بیشتر از سه هزار میلیارد دالر است

حکومت افغانستان می گوید منابع عظیم طبیعی این کشور ممکن است بیشتر از آنچه باشد که پیش از این برآورد شده است و استخراج این ذخایر می تواند افغانستان را از وابستگی به کمک های خارجی نجات دهد.

وحید الله شهرانی، وزیر معادن افغانستان در گفتگویی با خبرگزاری آلمان (دی پی ای) گفت: به نظر می رسد که این ذخایر بیش از سه تریلیون دالر (سه هزار میلیارد دالر) باشد .

در برآوردهایی که از معادن افغانستان صورت گرفته است، گفته شده که این ذخایر حدود سه تریلیون یا سه هزار میلیارد دالر ارزش دارد، اما شهرانی تاکید کرد که این برآورد به 30 درصد از خاک افغانستان بر می گردد. به گفته او، باقی مناطق افغانستان هنوز بررسی نشده است.

منابع معدنی که تاهنوز ثبت شده است، شامل ذخایر وسیع معادن آهن، مس، نفت، گاز، طلا و سنگ های معدنی می باشد.

براساس برآورد وزارت معادن افغانستان، شروع استخراج معادن این کشور از سال 2016 میلادی، می تواند سالانه یک و نیم میلیارد دالر به خزانه دولتی وارد کند. این رقم تا سال 2026 به چهار میلیارد دالر خواهد رسید. به گفته شهرانی، این معادن می تواند بزرگ ترین منبع عایداتی دولت افغانستان باشد.

وزیر معادن افغانستان افزوده است که موفقیت در صنعت استخراج معادن بر اقتصاد افغانستان تاثیر مثبت می گذارد. او پیش بینی می کند که سکتور استخراج معادن در سال 2016 از طریق ایجاد شغل و بازسازی زیرساخت ها، بر عواید ناخالص داخلی پنج میلیارد دالر خواهد افزود. به گفته او، این رقم تا سال 2026 به بیست میلیارد دالر خواهد رسید.

شهرانی توضیح داده است که درآمد دولت از ناحیه منابع طبیعی در صندوقی واریز می شود که از آن معارف، خدمات صحی و پروژه های زیرساختی تمویل می گردند.

اما به گفته وزیر معادن افغانستان، ناامنی همچنان یک چالش است، هرچند ذخایری که اکنون مورد بررسی قرار گرفته است، در مناطق نسبتاً امن این کشور واقع است. به گفته او، تجارب جهانی نشان داده است که استخراج معادن و سرمایه گذاری های مرتبط با آن، می تواند امنیت را بهبود ببخشد.

شهرانی افزود: وقتی که اجتماع و مردم محلی منافع خود را ببینند، در آمد مرتب خود، توسعه زیرساخت ها و همه این چیزها را مشاهده کنند، آنها خود منطقه را امن خواهند ساخت .

شهرانی گفت که چینی ها با امضای قرارداد استخراج معدن مس عینک در ولایت لوگر، بزرگ ترین سرمایه گذاری در این بخش را دارند. سرمایه گذاران غربی به دلیل مشکلات امنیتی، در استخراج معدن مس عینک از خود بی میلی نشان دادند.

او گفت که سرمایه گذاران غربی حالا به صورت جدی در پی فرصتی برای سرمایه گذاری در بخش معادن افغانستان هستند و یکی دو مناقصه موفق ممکن است اعتماد شرکت های غربی را نیز جلب کند.(دویچه وله)