صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳۱ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

درخواست امریکا و آلمان از پاکستان برای شرکت در کنفرانس بن

درخواست امریکا و آلمان از پاکستان برای شرکت در کنفرانس بن

هیلاری کلینتون، وزیر خارجه ایالات متحده امریکا از تصمیم پاکستان مبنی بر تحریم کنفرانس بین المللی افغانستان در بن، ابراز تاسف کرد. او از این کشور خواست که در این تصمیم تجدید نظر نموده و در این کنفرانس شرکت کند.

خبرگزاری ها گزارش داده اند که پاکستان تصمیم گرفته است در اعتراض به حمله مرزی نیروهای ناتو بر پایگاه های مرزی پاکستان در روز شنبه، در کنفرانس بین المللی افغانستان در بن شرکت نکند.

وزیر خارجه ایالات متحده امریکا روز چهار شنبه، 9 قوس/ 30 نوامبر، گفت: صراحتاً این قابل تاسف است که پاکستان تصمیم گرفته است در کنفرانس بن شرکت نکند، زیرا مدت طولانی است که این کنفرانس برنامه ریزی شده است .

کلینتون افزود که پاکستان مانند ایالات متحده امریکا منافع عمیقی در افغانستان امن و باثبات دارد. او ابراز امیدواری کرد که پاکستان در این تصمیم اش تجدید نظر کند و در کنفرانس بن در مورد آینده افغانستان، شرکت نماید.

همچنان حامد کرزی، رییس جمهور افغانستان روز سه شنبه، 8 قوس/ 29 نوامبر در یک تماس تیلفونی از یوسف رضا گیلانی، نخست وزیر پاکستان خواسته است که در کنفرانس بین المللی افغانستان در شهر بن آلمان شرکت کند.

سیامک هروی، یکی از سخنگویان ریاست جمهوری افغانستان به خبرگزاری فرانس پرس گفت که حامد کرزی در تماس تیلفونی با یوسف رضا گیلانی، به صورت رسمی از حکومت پاکستان خواست که در این کنفرانس شرکت کند.

سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان نگفت که پاکستان چه پاسخی به این درخواست داده است، اما افزود: ما پاکستان را به عنوان یک کشور مهم در نظر می گیریم و خوشبین هستیم که آنها در کنفرانس بن شرکت خواهند کرد .

صدر اعظم جمهوری فدرالی آلمان نیز روز سه شنبه، 8 قوس/ 29 نوامبر، گفت متاسف است که پاکستان در کنفرانس بین المللی افغانستان در بن، شرکت نمی کند.

انگلا مرکل، صدر اعظم آلمان در واکنش به خبر عدم اشتراک پاکستان در این کنفرانس، گفت امیدوار است پاکستان در تصمیم اش در مورد عدم شرکت در کنفرانس بین المللی افغانستان تجدید نظر کند.

انگلا مرکل در برلین، پایتخت آلمان به خبرنگاران گفت: آنها (پاکستانی ها) درک کنند که کنفرانس افغانستان یک کنفرانس بسیار مهم است... این فرصتی مهم است که یک روند سیاسی راه اندازی شود .

کنفرانس بین المللی افغانستان در شهر بن آلمان تا یک هفته دیگر، به تاریخ پنجم دسامبر برگزار می شود. یکی از اهداف این کنفرانس این است که نمایندگان کشورهایی که در تامین ثبات در افغانستان نقش مهم می توانند داشته باشند، گرد هم آورده شوند. در این کنفرانس وزیران خارجه و نمایندگان ارشد 90 کشور جهان و 20 سازمان بین المللی شرکت می کنند.

خبرگزاری های رویترز و فرانس پرس به نقل از مقام های دولتی پاکستان گزارش داده اند که در یک نشست کابینه پاکستان در لاهور تصمیم گرفته شده است که این کشور در کنفرانس بن شرکت نمی کند. این نشست تحت ریاست یوسف رضا گیلانی، نخست وزیر پاکستان برگزار شده است.

خبرگزاری ها به نقل از دو مقام پاکستانی نوشته اند: پاکستان به عنوان اعتراض، تصمیم گرفته است که در کنفرانس بن شرکت نکند . این مقام ها نخواسته اند که نام شان افشا شود.

روابط پاکستان با ناتو و ایالات متحده امریکا زمانی به تیرگی گرایید که روز شنبه در نتیجه حمله نیروهای ناتو بر دو پایگاه نیروهای مرزی پاکستان، 24 سرباز این کشور کشته شدند. ناتو و ایالات متحده امریکا با ابراز تاسف، گفته اند که در مورد وقوع این حمله تحقیق می کنند.

دفتر نخست وزیر پاکستان در بیانیه ای گفته است که اقدام های یک جانبه مانند حمله روز شنبه نیروهای ناتو بر سربازان پاکستانی و حمله ای که منجر به کشته شدن اسامه بن لادن، رهبر شبکه القاعده شد، غیرقابل قبول است.

مقام های افغانستان گفته اند که ریشه ناآرامی های این کشور در پاکستان قرار دارد. به گفته مقام های دولت افغانستان، بدون همکاری پاکستان روند مصالحه با طالبان نتیجه نمی دهد و موضوع مصالحه با طالبان، یکی از مسایل مورد بحث کنفرانس بن می باشد.

هرچند مقام های پاکستان گفته اند که در اعتراض به حمله نیروهای ناتو بر پایگاه های مرزی اش در این کنفرانس شرکت نمی کند، اما بسیاری افغان ها به این باور اند که پاکستان نگران از دست دادن جایگاه خودش در قضایای افغانستان است.

مقام های افغانستان و تحلیلگران تاکید دارند که قضیه افغانستان باید در سطح منطقه یی و بین المللی مورد بحث قرار گیرد و در این راستا، جلب همکاری کشورهای همسایه به خصوص پاکستان و ایران و قدرت های منطقه یی مانند چین و روسیه حیاتی شمرده می شود.

صدر اعظم آلمان گفت: ما همیشه گفته ایم که مشکل در منطقه می تواند حل شود. پاکستان بخشی از منطقه است.