صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۸ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

عملیات‌ شبانه در افغانستان به نیروی ویژه واگذار می‌شود

عملیات‌ شبانه در افغانستان به نیروی ویژه واگذار می‌شود

نیروی ویژه افغانستان در حال فرا گیری آموزش از سربازان آمریکایی است. وزارت دفاع افغانستان می‌گوید، بزودی قرار است نیروهای ویژه افغان مسئولیت اجرای عملیات شبانه را از نیروهای ناتو برعهده گیرند.

جنرال ظاهر عظیمی، سخنگوی وزارت دفاع افغانستان به بی بی سی گفت که در حال حاضر صدها نفر از نیروهای ویژه افغان از سوی نیروهای آمریکایی آموزش می بینند و انتظار می رود تا چند ماه دیگر آماده اجرای عملیات شوند.

عملیات جنجال برانگیز شبانه که عمدتا از سوی نیروهای ناتو انجام می شود، اخیرا باعث بروز تنش میان دولت افغانستان و نظامیان ناتو شده است.

ناتو این عملیات را بخش مهمی از برنامه های خود برای سرکوب طالبان می داند، اما نارضایتی مردم از بازرسی شبانه خانه های شان توسط نیروهای خارجی، باعث شده است دولت افغانستان با این عملیات ها مخالف شود.

حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان خواستار توقف فوری این عملیات ها شده است. ناتو این درخواست را نپذیرفته اما تاکید کرده است که تلاش می کند رهبری این رشته عملیات را به تدریج به نیروهای افغان واگذار کند.

وزارت دفاع افغانستان می‌گوید، نیروی ویژه این کشور که در حال فراگیری آموزش از سربازان آمریکایی هستند، توانایی های بیشتری دارند و به تناسب سایر نیروهای افغان، با سلاح مدرن و پیشرفته تجهیز شده‌اند.

جنرال ظاهر عظیمی، سخنگوی وزارت دفاع می‌گوید: قطعات (واحدهای) ویژه کماندو که عملیات های شبانه را می‌توانند انجام بدهند از تعلیمات و تجهیزات ویژه برخوردارند.

او افزود: از چند سال پیش به این سو کار بالای این نیروها آغاز شده و در حال حاضر تمام عملیات های شبانه که صورت می گیرد مشترک است اما تلاش جریان دارد بین ما و ایالات متحده آمریکا که بتوانیم ظرف چند ماه آینده مسئولیت عملی این عملیات ها را به نیروهای کماندوی ویژه انتقال دهیم.

به گفته مقامات وزارت دفاع، بخشی از نیروهای ویژه، زنان هستند تا در بازرسی خانه ها و زنان مظنون، همکاری کنند.

ورود سربازان مرد به خانه های افراد به دلیل بازرسی و با پیگرد افراد مظنون، در تضاد با ارزشهای جامعه افغانستان است و این مسئله اعتراضهای گسترده ای را به همراه داشته است.

آموزش نیروهای ویژه، برای مربیان خارجی آنها کار زمان گیری بوده است.

یکی از این مربیان می گوید: چالش این است که نه تنها باید افراد مناسبی را برای عضویت در نیروی ویژه انتخاب کرد بلکه آموزش آنها نیز زمانگیر است. آنها باید برنامه ویژه آموزشی را بگذارنند تا قابلیت انجام عملیات مشترک با دیگر نیروها و یا به تنهایی را کسب کنند. عضویت در نیروی ویژه شرایطی خاصی دارد.

همه متقاضیان عضویت در این نیروها، پیش از پیوستن به نیروی ویژه در واحد کماندوی ارتش خدمت کرده اند، واحدی که در حال حاضر حرفه ای ترین نیروی افغانستان به حساب می آید.

منابع وزارت دفاع افغانستان و نظامیان خارجی، از ارایه شمار دقیق نیروهای ویژه در حال حاضر خودداری می کنند، اما می گویند که قرار است افغانستان سرانجام دارای یک نیروی ویژه سه هزار نفری شود.