صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

بعضی حلقات در کانگرس امریکا مخالف انتقال زندانیان طالب می باشند

بعضی حلقات در کانگرس امریکا مخالف انتقال زندانیان طالب می باشند

در حالی که حکومت امریکا تماسها را با طالبان افغان تصدیق نموده و یکی از خواسته های طالبان رهایی محبوسین آنها از زندان گوانتانامو می باشد، در کانگرس ایالات متحده امریکا بعضی حلقاتی هستند که با انتقال محبوسین طالبان مخالفت نشان میدهند.

قصر سفیر شاید به زودی به کانگرس امریکا پیشنهاد نماید که در اولین قدم های ایجاد اعتماد در صحبت ها با طالبان محبوسین آنها از زندان گوانتانامو رها شوند. به نوشته خبرگزاری رویترز مقامات امریکا به این نظر اند که چنین یک اقدام می تواند راه صلح را در افغانستان باز نماید، جایی که قوای امریکا از سال 2001 به این سو در آن در جنگ قرار دارند.

در بین افراد طالبان که نامش در این لست می باشد و باید آزاد شود یکی هم قوماندان مهم طالبان ملا فاضل می باشد که گفته می شود در کشتارها دست داشته و خبر رهایی وی در بین بعضی حلقات گانگرس زنگ خطر را به صدا در آورده است.

بعضی از اعضای کانگرس نامه های محرمانه را به حکومت این کشور فرستاده و با این اقدام مخالفت خود را ابراز کرده اند. یک منبع کانگرس که بخاطر حساس بودن موضوع نخواسته نامش ذکر شود، گفته است این تصور غلط است که فرستادن افراد خطرناک به جا های خطرناک زمینه صلح را فراهم می سازد.

همین منبع اظهار داشته است، مشکل دیگر اینست که این محبوسین به کجا انتقال داده می شوند، زیرا مشکلات امنیتی که در زندان های افغانستان وجود دارد حتی اگر این افراد به حکومت افغانستان هم تسلیم شوند، هیچ ضمانتی وجود ندارد که آنها دوباره به میدان جنگ نروند.

آنها به فرار چند صد زندانی طالبان از محبس قندهار اشاره می کنند که بعد از فرار اکثریت آنها دوباره سلاح بدست گرفته و به مقابل قوای بین المللی و حکومت افغانستان در جنگ داخل شدند. به گفته این منبع چنین تصور باید ایجاد نشود که این محبوسین بدون کدام قید و شرط، بی بند و با رها می شوند.

به نوشته خبرگزاری رویترز هرچند میکانیزم رهایی زندانیان واضح نیست، اما در یک زمانی که تلاش ها برای باز کردن دفتر سیاسی طالبان در قطر جریان دارد، این اقدام می تواند کوشش های صلح را در افغانستان تقویه نماید.

اما برای رهایی این افراد اول تصمیم کانگرس ضرور می باشد و در قدم دوم بعضی ارگان های دیگر امریکا از جمله وزارت دفاع، وزارات خارجه و شورای امنیت ملی این کشور، بعضی تضمین های را از کشوری که این محبوسین را تسلیم می شوند، بدست آورند. این کشورها نباید کشورهای باشند که در لست حامیان تروریزم قرار دارند و باید اطیمنان بدهند که افراد رها شده هیچ تهدیدی به ایالات متحده امریکا بار نخواهند آورد.

یک منبع کمیته دفاعی کانگرس گفته هرنوع برنامه برای رهایی طالبان به این مربوط می شود که کدام کشور مسوولیت حفاظت آنها را به عهده می گیرد. هم اکنون حکومت افغانستان پافشاری دارد که این محبوسین به افغانستان تسلیم شوند.

در حالی که قصر سفید برنامه کاهش تعداد سربازان امریکایی را در افغانستان آغاز کرده است، اعضای دموکرات در کانگرس شاید از برنامه رهایی محبوسین طالبان حمایت کنند، ولی هستند کسانی که در هر صورت با آن مخالفت خواهند کرد.(رادیوآزادی)