صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۷ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

کمیسیون عالى مبارزه عليه اختطاف وقاچاق انسان ايجاد شد

کمیسیون عالى مبارزه عليه اختطاف وقاچاق انسان ايجاد شد

کمیسیون عالى مبارزه عليه اختطاف وقاچاق انسان، ايجاد ودیروز اولين جلسۀ خود را درکابل تدوير کرد.

څارنپوه حبیب الله غالب وزیرعدلیه کشور که در راس اين کميسيون قرار دارد، قبل از تدوير نشست يادشده به خبرنگاران گفت که اين کميسيون؛ از نماينده گان وزارت های امور زنان، تحصلات عالی، اطلاعات و فرهنگ، امور داخله، صحت عامه، عودت مهاجرین ، امور خارجه، ارشاد حج و اوقات، کار امور اجتماعی شهدا و معلولین، لوی څارنوالی، کمیسیون مستقل حقوق بشر، ریاست امنیت ملی و انجمن مستقل وکلای مدافع تشکيل گرديد.

غالب آمارى در مورد قاچاق و اختطاف انسان در افغانستان ارايه نکرد؛ اما گفت که نسبت به سال هاى گذشته اين مشکل در کشور کاهش يافته است .

وى علاوه کرد که کمیسیون يادشده درهماهنگی وزارت ها و ادارات ذيربط می تواند که ازهمچو جرايم جلوگيرى کند.

غالب همچنان خاطر نشان کرد که قاچاق و اختطاف انسان، منحصر به یک کشور نبوده، بلکه يک مشکل جهانى مى باشد . به گفتۀ وى ، زنان واطفال به دلیلى که به کارهای شاقه و غیر اخلاقی گماشته می شوند، بیشتر از ناحيه قاچاق و اختطاف آسیب پذیر مى باشند.

به گفتۀ وى، مسوده لايحۀ طرز فعاليت کميسيون عالى مبارزه عليه اختطاف وقاچاق انسان ترتيب شده و قراراست که در مدت حدود يک ماه در نشست دوم اين کميسيون، نهايى خواهد شد.

غلام نبی فراهی معين وزارت اطلاعات و فرهنگ درنشست خبرى دیروز، ازاعضاى کميسيون يادشده تقاضا نمود تا با پدیده قاچاق و اختطاف انسان به گونه جدی رفتار نمایند.

به گفتۀ وی در صورتى که مجرمین بعد از بازداشت بدون مجازات آزاد شوند، کار این کمیسیون نتیجه مثبت را در قبال نخواهد داشت.

موصوف گفت که در یک سال گذشته ميلادى ٩٠ تن از تاجران کشور اختطاف شده اند.

خان جان الکوزى معاون دوم اتاق تجارت و صنايع نيز اختطاف اين ٩٠ تن را تاييد نموده گفت که ده تن از تجار يادشده ؛از سوى اختطافچيان به قتل رسيده و هشتاد تن آنها بعد از پرداخت پول آزاد شده اند.

به اساس معلومات صديق صديقى سخنگوى وزارت داخله ، در سال روان ١٢٧ قضيه اختطاف و قاچاق انسان در وزارت داخله ثبت شده است که ٣٣ قضيۀ آن، مربوط قاچاق اطفال مى باشد.

وى گفت که در ارتباط با اين قضايا ١٣٢ تن بازداشت شده و ١٢٠ قضيه قاچاق انسان تحت کشف قرار دارد.

وزير کار امور اجتماعى شهدا و معلولين در اوايل ماه قوس گفته بود که طی ٥ سال گذشته در افغانستان به تعداد ٤٦٢١ تن به شمول زنان، مردان و اطفال قاچاق و اختطاف گردیده اند.

يک مقام کميسيون مستقل حقوق بشرافغانستان گفته است که بيشتر قربانيان قاچاق در افغانستان زنان و دختران مى باشند که در بيرون از کشور انتقال داده مى شوند .

به گفتۀ منبع ، افغانستان مسير عبور اين قاچاق قرار گرفته است که زنان و اطفال از ايران و تاجکستان قاچاق مى شوند و از طريق افغانستان به پاکستان ، امارات متحده عربى و ديگر کشورها فرستاده مى شوند.

اين مقام گفته است که از اين اطفال و زنان در کناراستفاده جنسى در انتقال و فروش مواد مخدر استفاده مى شود و مجبور به کارهاى اجبارى مى شوند.