صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۴ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

افغانستان توان کنترول حريم فضايى را به دست آورد

افغانستان توان کنترول حريم فضايى را به دست آورد

با نصب سيستم جديد رادار در ميدان هوايى بين المللى کابل به کمک ٢٠ ميليون يورو کشور هاى آلمان و آستراليا، افغانستان توان کنترول حريم فضايى اش را به دست آورد.

داوود على نجفى سرپرست وزارت ترانسپورت و هوانوردى افغانستان، دیروز در يک نشست خبرى مشترک با سفراى کشور هاى ياد شده گفت که با نصب اين سيستم موسوم به (املت)، مصوونيت هوايى در پرواز ها به وجود خواهد آمد.

نجفى ميگويد که اين سيستم که مرکز اصلى کنترول آن در کابل و سيستم تقويه کننده آن در ولايت بلخ موجود است، جمعاً ٣٠ پايه دارد که در مناطق مختلف کشور نصب شده است.

قراراظهارات وى، اگر مشکلات در مرکز اصلى کنترول اين سيستم پيدا شود، در آن صورت از سيستم تقويتى آن در ولايت بلخ استفاده صورت ميگيرد.

نجفى گفت: هر طياره که اکنون وارد حريم فضايى کشور ميشود، ما ميتوانيم آنرا به کمک اين سيستم مشاهده و کنترول نمائيم.

وى افزود که از طريق اين سيستم ميتوانند به طيارات که در هوا دچار مشکل ميشوند، رهنمايى درست نمايند.

وى اظهار اميدوارى کرد که با اين کار پرواز ها در فضاى کشور بيشتر شده که همزمان با آن، عوايد دولت نيز افزايش خواهد يافت.

قرار معلومات منبع، قبل از اين فاصله بين دو طياره در افغانستان، بطور احتياطى دو هزار فت در نظر گرفته شده بود؛ اما اکنون اين فاصله به يک هزار فت کاهش خواهد يافت که با اين کار امکانات پرواز هاى بيشتر مساعد خواهد شد.

وى ميگويد که براى پيشبرد اين سيستم جديداً نصب شده، ٦٠ تن يک سال قبل در کابل مورد آموزش قرار گرفته اند و کمپنى که اين سيستم را نصب کرده است، براى مدت دو سال بطور رايگان در زمينه تخنيکى با افغانستان همکارى خواهد کرد.

قرار معلومات ننگيالى قلاتوال سخنگوى وزارت ترانسپورت و هوانوردى، کار نصب اين سيستم در سال ٢٠٠٩ ميلادى آغاز شده بود.

وى ميگويد که اندکى بعد از آغاز کار اين سيستم، از آن به کمک خارجى تا يک اندازه کار گرفته ميشد اما حالا کار آن تکميل شده و از طرف افغان ها مورد بهره بردارى قرار خواهد گرفت.

وى افزود که قبل از سال ٢٠٠٩ ميلادى به دليل اينکه سيستم رادار افغانستان در جنگ ها از بين رفته بود، نيروهاى امريکايى مستقر در بگرام و همچنان يک سازمان بين المللى به نام (اياتا) در مورد پرواز ها در افغانستان به حکومت افغان معلومات ارايه ميکرد.

ريوديکر کونيک (Ruediger Koenig) سفير آلمان در کابل گفت که اکنون افغانستان با استفاده از اين سيستم جديد ميتواند قلمرو هوايى خود را کنترول کند.

وى افزود: هر طياره که ازحريم افغانستان عبور ميکند، از طريق اين سيستم دانسته ميشود که طياره مربوط کدام کشور و از کجا آمده است.

سفير آلمان مى افزايد که با نصب اين سيستم، در مصوونيت ترافيک هوايى در فضاى افغانستان به وجود ميايد که با آن عوايد زيادى در بخش سکتور هوايى به دست خواهد آمد.

وى ميگويد: وقتيکه مصوونيت در سيستم هوايى افغانستان ايجاد شود، جهانيان در اين بخش سرمايه گذارى بيشتر خواهند کرد.

قرار معلومات وزارت ترانسپورت و هوانوردى، سال گذشته؛ از درک تکس عبور طيارات از فضاى افغانستان، ٥٠ ميليون دالر عوايد به دست آمده بود.

مسوولين وزارت ترانسپورت و هوانوردى ميگويند که اين عوايد به کمک سازمان بين المللى هوايى (اياتا) به دست ميامد و اکنون نيز سازمان ياد شده در اين بخش با افغانستان کمک خواهد کرد.