صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۶ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

سی آی ای می خواهد درافغانستان حضور دراز مدت داشته باشد

سی آی ای می خواهد درافغانستان حضور دراز مدت داشته باشد

بربنیاد گزارش واشنگتن پوست، سازمان استخبارات مرکزی ایالات متحد امریکا می خواهد درافغانستان حضور درازمدت داشته باشد. مقام های امریکایی گفته اند که نقش ادارۀ سی آی ای درافغانستان پس ازبیرون شدن نیروهای امریکایی از این کشور، بسیارعملیاتی خواهد بود.

این مقام ها می افزایند که ادامۀ حمله های جنگنده های بدون سرنیشین برای نابودسازی القاعده دربخش های قبایلی پاکستان، نیزمشمول این مأموریت خواهد بود. بربنیاد این گزارش، مقام های امریکایی گفته اند که ادارۀ استخبارات مرکزی ایالات متحد امریکا انتظار دارد برای حفظ منافع آن کشور درافغانستان و عراق دراین کشورها حضور درازمدت داشته باشد.

انتظارمی رود که مرکز سی آی ای درکابل با هزار کارمندش همکاریش را با نیروهای ویژه پس ازبیرون شدن نیروهای جنگی امریکایی گُسترش دهد. به نوشته این روزنامه، قابلیت های شبه نظامی این اداره به همچون ابزاری برای جلوگیری از نفوذ طالبان، محافظت ازحکومت کابل ونیزفراهم سازی زمینه برای جنگنده های بدون سرنشین این اداره در آماج قراردادن القاعده درپاکستان به کار گرفته خواهند شد.

یک مقام پیشین ادارۀ استخبارات مرکزی امریکا گفته است: کارمندان سازمان سیا، آخرین کسانی خواهند بود که افغانستان را ترک خواهند کرد . این کارمندان ازنُخستین کسانی بودند که وارد این کشور آمدند. مقام های امریکایی افزوده اند که میزان حضورسازمان سیا درافغانستان درسال های آینده تا کنون مشخص نشده است و گمان می رود که مأموریت این اداره پس ازنهایی شدن برنامه بیرون شدن سربازان امریکایی ازافغانستان تنظیم شود.

روزنامه می نگارد که دربرخی ازحالات، دسته های سی آی ای و سربازان ویژۀ امریکایی درهمکاری با نیروهای امنیتی افغان برنامه هایی را برای بازداشت و کشتن سران طالبان برنامه ریزی خواهند کرد. کارمندان شبۀ نظامی سی آی ای نُخستین نیروهای امریکایی بودند که پس ازحمله یازدهم سپتمبر بر امریکا، وارد افغانستان شدند ومدتی پس ازآن با نیروهای جنگی ائتلاف جهانی به رهبری امریکا یک جا گشتند.

باگذشت نزدیک به ده سال ادارۀ سی آی ای هنوزهم حضورگُسترده شبه نظامی درافغانستان دارد. از سوی هم نیروهای ویژۀ امریکایی برای تمدید مأموریت شان درافغانستان، پس ازسال دوهزاروچهارده میلادی، آماده گی می گیرند. فرمانده نیروهای ویژۀ امریکایی درافغانستان، هدف مأموریت این نیروها را درکشور، آماج قرار دادن هراس افگنان وآموزش نیروهای افغان،می داند.

با این همه، وی گفته است که تاهنوزتصمیم نهایی دراین باره گرفته نشده است. حضوردرازمدت نیروهای ویژه امریکایی پس از سال دوهزاروچهارده میلادی درافغانستان، دراین روزها بسیار مطرح است. چنانکه فرمانده نیروهای ویژۀ امریکایی درافغانستان هم برآماده گی های احتمالی مأموریت این نیروها پس از سال دوهزاروچهارده میلادی، درکشور تأکید می ورزد.

مک راوین گفته است: من هیچ شک وتردید ندارم که نیروهای ویژه آخرین نیروهای امریکایی خواهند بود که افغانستان را ترک خواهند کرد. اما من انتظارافزایش شماراین نیروها راندارم. تاجایی که به مسایل فراتراز آن مربوط می شود، ما درحال بررسی گزینه های دیگردراین باره هستیم.

ظاهرأ به نظرمی رسد که بلند پایه گان امریکایی تغییرمأموریت واشنگتن را به عملیات های ویژه درافغانستان یک روش ممکن برای تأمین امنیت با شمارکمترنظامیان وهزینه اندک می دانند. نظامیانی که بیشتر نقش حمایت از نیروهای افغان راخواهند داشت تا یک نقش جنگی.