صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۹ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

در پی غیر حاضری مکرر وکلا و تکمیل نشدن نصاب پارلمان؛ با غیر حاضری وکلا برخورد قانونی می شود

در پی غیر حاضری مکرر وکلا و تکمیل نشدن نصاب پارلمان؛ با غیر حاضری وکلا برخورد قانونی می شود

تکمیل نبودن نصاب در جلسات عمومی ولسی جرگه افغانستان به یک مشکل جدی مبدل شده و این مساله سبب گردیده تا فیصله های ولسی جرگه از یک روز به روز دیگر به تعویق انداخته شوند. جلسه عمومی روز دوشنبه ولسی جرگه نیز شاهد همین مشکل بود و آجندای مورد بحث که روی تشکیل قانون و صلاحیت های قوه قضایه افغانستان اختصاص داشت، بدون نتیجه به پایان رسید.

عبدالستار خواصی منشی ولسی جرگه این مساله را جدی خوانده و هشدار داد که با آن عده از وکلای که بدون داشتن عذر موجه به مجلس حاضر نگردند برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.

هیات اداری تصمیم گرفته است که از آغاز ماه حمل، مساله حاضری را بسیار جدی گرفته و نام های آن عده از وکلای که بدون علت غیر حاضری می کنند به مطبوعات بسپارد. تمام امتیازات که داده می شود، وضع و به امضای رییس مجلس به مسوول مالی شورا فرستاده خواهد شد، وکلا در جریان باشند تا بعداً ادعا نه کنند که چرا قبلاً در جریان قرار داده نشده اند. بناً ما مساله را زیاد جدی گرفته ایم زیرا عزت و آبرو ما مشترک است.

منشی ولسی جرگه همچنان در صحبت با رادیو آزادی گفت که برای برطرف ساختن این مشکل قرار است به زودی در این زمینه در اصول وظایف داخلی ولسی جرگه مواردی گنجانیده شود.

به گفته آقای خواصی یکی از مواردی که درنظر گرفته شده تا در اصول و ظایف داخلی ولسی جرگه اضافه گردد، این است که هرگاه وکلا به غیرحاضری متداوم مبادرت ورزند، عضویت آنان به تعلیق درآورده شود.

این بار اول نیست که از عدم موجودیت وکلا در ولسی جرگه افغانستان انتقاد صورت می گیرد، بلکه این مشکل از چندین سال در ولسی جرگه وجود داشته است.

تعداد از وکلای حاضر در مجلس روز دوشنبه ولسی جرگه، خواهان حل این مشکل گردیده و می گویند که بی اعتنایی به غیرحاضری وکلا در جلسات عمومی و عدم توجه به مسوولیت های شان، سبب شده تا اکثر بحث های این جرگه بدون نتیجه نهایی به پایان برسد.

ما عملاً در تصمیم گیری ها و فیصله های خود مشکلات داریم متاسفانه که نصاب شکست.

شما از شکسته شدن نصاب یاد کردید، چیزی که وجود نداشته باشد، چطور می شکند.

تصمیم گرفته نمی شود، فیصله صورت نمی گیرد، به روز شنبه همچنان نصاب تکمیل نبود، برای یک موضوع دوبار جلسه کردیم، بحث دیگر فایده ندارد چون نصاب پوره نیست.

به اندازه کافی در مورد این مساله بحث صورت گرفته، ادامه بحث بیجا و بیمورد بوده و باعث تمسخر ما و دیگران می شود.

انتقاد ها از عدم حضور برخی از اعضای ولسی جرگه افغانستان زمانی صورت می گیرد که این مشکل در حالی وجود دارد که نماینده های مردم باید در سال جاری و سال های آینده قوانین سرنوشت ساز را تصویب و در مورد امضای قرار دادهای مهم بین المللی با افغانستان فیصله نماید.

به باور برخی از آگاهان اگر ولسی جرگه افغانستان در مورد مساله عدم حضور وکلا در مجلس برخورد جدی نکند، در آینده باعث ایجاد مشکلات بیشتر و کندی در پیشبرد امور کشور خواهد شد.(رادیو ازادی)