صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۲۸ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

وزارت انرژی و آب هیچ پروژه موثری برای تامین برق دایکندی نداشته است

وزارت انرژی و آب هیچ پروژه موثری برای تامین برق دایکندی نداشته است

مقام های محلی در ولایت دایکندی می گویند که در چند سال گذشته، وزارت انرژی و آب کشور، هیچ پروژه موثری برای تامین برق این ولایت انجام نداده است. به گفته آنان؛ برقی که به صورت منظم از طرف وزارت انرژی و آب کشور به عنوان عرضه خدمات در اختیار مردم دایکندی قرار گرفته باشد وجود ندارد و مردم دایکندی از داشتن برق شهری که توسط دولت تامین شود، بی بهره هستند.

به باور والی دایکندی با توجه به اینکه اکثر مردم این ولایت فقیر هستند، تامین برق این ولایت می تواند در بالا رفتن سطح اقتصادی باشندگان آن نقش مثبتی داشته باشد.

قربانعلی ارزگانی والی دایکندی به خبرگزاری بخدی گفت: مردم ولایت دایکندی برای تامین برق مورد نیازشان، حرکت های جمعی و خود جوش داشته اند و با راه اندازی پروژه های کوچک برق آبی، خریداری سولر و جنراتورهای مشترک از برق مستفید شده اند .

ارزگانی افزود: تا کنون در حدود هفتاد درصد مردم ولایت دایکندی با راه اندازی پروژه های برق رسانی شخصی توانسته اند به برق دسترسی پیدا کنند اما سی درصد دیگر مردم این ولایت هنوزهم از استفاده برق محروم مانده اند .

والی دایکندی از مشکلاتی که مردم این ولایت بدلیل کمبود برق با آن مواجه شده اند یاد آور شده افزود: به خاطر کمبود برق در دایکندی، عملا بخشی از زندگی مردم که وابستگی به برق دارد، فلج شده است .

او گفت: تفاوت زندگی مردم ولایت دایکندی با مناطقی که دارای سیستم برقی ولتاژ بالا دارد، تفاوت زندگی در قرون وسطایی و قرن معاصر است .

به باور والی دایکندی با توجه به اینکه اکثر مردم این ولایت فقیر هستند، تامین برق این ولایت می تواند در بالا رفتن سطح اقتصادی باشندگان آن نقش مثبتی داشته باشد.

او می گوید: تامین برق ولایت دایکندی می تواند اساسی ترین تغییر را با یک حرکت مثبت در زندگی باشندگان این ولایت داشته باشد، بخاطر اینکه برق می تواند در زمان بسیار کم، زندگی مردم را به سوی صنعتی شدن پیش ببرد .

والی دایکندی پروژه هایی را که تا کنون از سوی وزارت انرژی و آب کشور در ولایت دایکندی تطبیق شده کوچک، نا موثر و یک بار مصرف خوانده گفت: آنچه که ما انتظار داریم ساخت بند برق بزرگ آبی به منظور تولید برق روی یکی از رودخانه های این ولایت است که بخشی از مطالعات ابتدایی آن را تیم های انجنیری وزارت دفاع ایالات متحده امریکا انجام داده و وزارت انرژی و آب کشور نیز آن را شامل پلان خود ساخته است .

او اذعان داشت که زمینه های کاری زیادی برای مردم ولایت دایکندی وجود دارد که بدلیل نبود برق قوی و منظم، اقدامی در آن زمینه صورت نگرفته است.

به گفته او؛ در دایکندی انواع مختلف سنگ ها وجود دارد که اگر برق قوی و منظم وجود می داشت،امکان آن می رفت که این سنگ ها در مدت زمان نه چندان طولانی با استفاده از ماشین های سنگ بری به سنگ های صنعتی، تزئینی و تعمیراتی تبدیل شود و منبع سرشاری برای رشد اقتصاد مردم این ولایت باشد.

ارزگانی پروژه هایی را که تا کنون از سوی وزارت انرژی و آب کشور در ولایت دایکندی تطبیق شده کوچک، نا موثر و یک بار مصرف خوانده گفت: آنچه که ما انتظار داریم ساخت بند برق بزرگ آبی به منظور تولید برق روی یکی از رودخانه های این ولایت است که بخشی از مطالعات ابتدایی آن را تیم های انجنیری وزارت دفاع ایالات متحده امریکا انجام داده و وزارت انرژی و آب کشور نیز آن را شامل پلان خود ساخته است .

بر اسا اظهارات والی دایکندی؛ در صورتی که در قسمت دونریابی و تطبیق این پروژه بزرگ، از سوی مسئولان تلاش صورت بگیرد، در کنار آنکه تمام ولایت دایکندی را برق خواهد داد، مردم ساحات شمالی ولایات هلمند و ارزگان را نیز صاحب برق خواهد کرد.
این در حالی است که این ولایت، از داشتن سرک و امکانات صحی نیز در محروم بوده و مشکلات زیادی را از این ناحیه متحمل می شود.(بخدی)